Последни новини
Начало | Новини | На 16-ти ноември откриват паметника на ген. Владимир Вазов

На 16-ти ноември откриват паметника на ген. Владимир Вазов

Паметник на ген. Владимир Вазов и героите от дойранската епопея ще бъде открит на 16-ти ноември с военни церемонии и празнична програма. Това заявиха от Сдружение „Героите на Дойран“. Те информираха, че в момента се извършват довършителните работи по паметника и пространствата около него. Паметникът на ген. Вазов ще бъде поставен в централната градска част на мястото на бившия паметник Альоша. От Сдружението информираха за дарителската кампания по набирането на средства. Необходимата сума е в размер 90 хиляди лева.

До момента са събрани чрез дарения 75 хиляди от тях, заявиха от Сдружението. С решение на ОбС ще бъдат отпуснати от общинския бюджет още 20 хил. лв. С тях ще се извърши поставянето на осветление и охранителни камери около паметника.

Тържествата по откриването на паметника ще започнат в 10.45 ч. на площад “Възраждане”. В програмата ще участват военни оркестри, националната гвардейска част и индивидуални изпълнители. В 12.00 ч. тържеството ще се пренесе пред паметника на ген. Владимир Вазов. От Сдружението “Героите на Дойран” приканват плевенчани да се отзоват на поканата за откриване на паметника.

Прочетете също

Партизан за бой се стяга – червенобреждани излизат в търсене на невъзможното срещу Левски

Източник на снимката – SPL / Sports Lens „Партизан“ (Червен бряг) излиза днес, 21-ви октомври, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *