Последни новини
Начало | Новини | На 15-ти януари мостът при с. Горник ще бъде пуснат за движение

На 15-ти януари мостът при с. Горник ще бъде пуснат за движение

Затвореният за ремонт мост при с. Горник

На 15-ти януари мостът при с. Горник трябва да бъде пуснат за движение. Това заяви кметът на община Червен бряг инж. Данаил Вълов.  Според него фирмата, която извършва ремонта на моста, ще спази договорните си задължения за приключване с ремонта на 15-ти януари.

Припомняме, че заради пропукване на носещи колони и опасност от инциденти, мостът беше затворен за движение и в общината беше обявено частично бедствено положение. Тази крайна мярка се наложи заради невъзможността на хората от четири съседни села да стигнат до общинския център, тъй като освен моста при с. Горник беше затворен за движение и моста при с. Чомаковци. Причината за това състояние на мостовете, които свързват Червен бряг с околните селища, е липса на ремонт и поддръжка в продължение на 20 години от страна на АПИ и общината. Както и слаб контрол от страна на МВР за преминаването на тежкотоварни камиони над допустимия тонаж през мостовете.

На 7-ми януари ще бъде пуснат за движение и мостът при с. Чомаковци, информира инж. Вълов. Ако това стане, частичното бедствено положение в община Червен бряг ще бъде отменено.

Прочетете също

Млади доброволци в битката с коронавируса в град Левски

Снимка – пресцентър община Левски Млади доброволци се включиха в битката за предпазване от заразата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *