На 15 – ти юни гледайте операта „Тоска“ в град Плевен

tanq ivanova 696x463 1
Сопраното Таня Иванова в ролята на красивата, горда и отстояваща силата на чувствата си Флория Тоска.Снимка – Плевенска Филхармония.

Операта “Тоска” от Джакомо Пучини ще зарадва плевенчани в края на творческия сезон 2021/2022. Сцената ще е под звездите – в Летния театър в парк “Кайлъка”. Спектакълът ще бъде представен днес, 15 юни 2022 г., от 20.30 часа.

Заглавието се реализира от Плевенската филхармония в партньорство с Община Плевен. На сцената ще се изявят солистите Таня Иванова (сопран) в ролята на Флория Тоска, Даниел Дамянов (тенор) в ролята на Марио Каварадоси, Венцеслав Анастасов (баритон) в ролята на барон Скарпия, Валери Цолов (баритон) в ролята на Шароне.

Участват още Общински хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева и Вокална група „Арлекино“ с ръководител Виолета Боянова. Режисьор е Надежда Христозова, а диригент – Вилиана Вълчева.

Като основа на либрето за операта „Тоска“, Джакомо Пучини избира едноименната пиеса от В. Сарду. Тази велика история за любов и предателство, разказана от италианския композитор с езика на оперния жанр, не е престанала да вълнува публиката по целия свят повече от век.

Операта „Тоска“ е сред най-известните произведения на Джакомо Пучини. Премиерата ѝ е още през 1900 година в Рим. През годините най-добрите български оперни певици като Райна Кабаиванска и Гена Димитрова представят „Тоска“ на българската публика. Тази вечер честта се пада на Таня Иванова.

Споделете:

Прочетете също

Снимка 5 1

Кандидатът за кмет на Община Плевен на Коалиция „БСП за България“ Ева Маринова: Тръгваме за победа с бюлетина №1

Снимка: БСП – Плевен „Тръгваме за победа силни, решителни, смели и дръзки с бюлетина №1. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *