На 15 – ти юни гледайте операта „Тоска“ в град Плевен

tanq ivanova 696x463 1
Сопраното Таня Иванова в ролята на красивата, горда и отстояваща силата на чувствата си Флория Тоска.Снимка – Плевенска Филхармония.

Операта “Тоска” от Джакомо Пучини ще зарадва плевенчани в края на творческия сезон 2021/2022. Сцената ще е под звездите – в Летния театър в парк “Кайлъка”. Спектакълът ще бъде представен днес, 15 юни 2022 г., от 20.30 часа.

Заглавието се реализира от Плевенската филхармония в партньорство с Община Плевен. На сцената ще се изявят солистите Таня Иванова (сопран) в ролята на Флория Тоска, Даниел Дамянов (тенор) в ролята на Марио Каварадоси, Венцеслав Анастасов (баритон) в ролята на барон Скарпия, Валери Цолов (баритон) в ролята на Шароне.

Участват още Общински хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева и Вокална група „Арлекино“ с ръководител Виолета Боянова. Режисьор е Надежда Христозова, а диригент – Вилиана Вълчева.

Като основа на либрето за операта „Тоска“, Джакомо Пучини избира едноименната пиеса от В. Сарду. Тази велика история за любов и предателство, разказана от италианския композитор с езика на оперния жанр, не е престанала да вълнува публиката по целия свят повече от век.

Операта „Тоска“ е сред най-известните произведения на Джакомо Пучини. Премиерата ѝ е още през 1900 година в Рим. През годините най-добрите български оперни певици като Райна Кабаиванска и Гена Димитрова представят „Тоска“ на българската публика. Тази вечер честта се пада на Таня Иванова.

Споделете:

Прочетете също

20240620 095711

Община Гулянци изпълнява пореден проект за подобряване на материалната база на социалния патронаж

Стартираха дейностите по проект „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж гр. Гулянци“, който …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *