На 11 ноември в Плевен ще се състой премиера на мюзикълът „Кръчма за двама“

От ляво на дясно: Ивайло Атанасов – председател на НЧ „Съгласие 1869“ – Плевен, Стефан Тоцев – композитор, Анелия Дечева – продуцент, Ива Николова – актриса и режисьор, и Георги Милтиядов – диригент. Снимка – „Плевен прес“.

На 9 ноември от 16:00 часа се проведе пресконференция в Плевен по повод премиера на най-новия български мюзикъл „Кръчма за двама“.

Мюзикълът ще се състои на 11 ноември от 19:00 часа в зала „Емил Димитров“ на плевенското читалище „Съгласие 1869“.

В пресконференцията участие взеха: Ивайло Атанасов – председател на НЧ „Съгласие 1869“ – Плевен, Стефан Тоцев – композитор, Анелия Дечева – продуцент, Ива Николова – актриса и режисьор, и Георги Милтиядов – диригент.

Председателят на НЧ „Съгласие 1869“ – Плевен Ивайло Атанасов сподели: „Политиката в НЧ „Съгласие 1869“ е да даваме път на младите. Все по-трудно става за младите да намират сцена. Аз се надявам залата да бъде пълна и мюзикълът да премине при голям зрителски интерес”.

По повод премиерата на „Кръчма за двама“ Стефан Тоцев, който е композитор и автор на либретото, информира: „Това е моята дипломна работа за магистратура. Просто сме се постарали да направим нещо леко и комедийно. Постарал съм се в мюзикъла да няма твърде дълбоки драматични теми. С всички участници се сработихме много добро и работният процес премина гладко. Музиката в мюзикълът е в много разнообразни стилове“.

Анелия Дечева: „Плевен подава възможности на свои млади кадри във всички видове изкуства. Този мюзикъл „Кръчма за двама“ даде една възможност да се чуе името на Стефан Тоцев в нашия град. Най-важното да се случи една постановка, е екипната работа. Възхищавам се на моите колеги. Всички станахме едно цяло“.

Ива Николова, която е режисьор на продукцията, сподели: „11 ноември за нас е голям празник. Ние за много кратко време постигнахме много. Целият екип работи в синхрон. Изключително съм благодарна на колегите от ДКТ „Иван Радоев“, че приеха това приключение и дадоха всичко от себе си. Смятам, че културните институции в Плевен са изключително малко и са изключително ценни, за да не се харесваме. Трябва да има такива събития, които да ни събират и обединяват, защото културата възвисява духа. Вярвам, че хората, които дойдат ще бъдат удовлетворени. Заглавието на мюзикъла е на автора Стефан Тоцев“.

Георги Милтиядов – диригент: „Много лесно се съгласих да участвам в мюзикъла. Творческият процес мен много ме вдъхновява. Когато чух записът на Стефан Тоцев, останах впечатлен“.

Споделете:

Прочетете също

Внезапно почина треньорът на Карлос Насар – Илиян Илиев

От ляво на дясно: Илиян Илиев – треньорът на световният шампион по вдигане на тежести …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *