На Черешова задушница – гей парад в София /София прайд/?!

sofia gay pride parade 2018 e1551154570307 original 1124 375

На 22-ри юни, събота, отбелязваме една от 4-те големите християнски задушници – Черешовата. Православната църква е установила на този ден специално богослужение – обща панихида, в памет на отишлите си преди нас християни. На този ден почитаме паметта на обичните ни близки.

Тази година денят на Черешова задушница е избран за провеождането на София прайд, гей парад на лицата с различна сексуална ориентация. За събитието информират отhttps://www.travelgay.com/event/gay-pride-sofia. В съобщението между другото се казва: “Тази година шествието ще започне на площад „Княз Александър I Батенберг“. Новото място ще бъде домакин на концерта, предшестващ протестното шествие с участието на топ музикални таланти. През 2023 г. София Прайд събра хиляди на шествие. Организирано от Фондация ГЛАС, Фондация Билитис, ЛГБТИ Акция и Български хелзинкски комитет, София Прайд 2024 ще бъде едно запомнящо се събитие”.

class="wp-block-image size-full">GAY jpg

Поредното гей шествие навръх християнският празник е предизвикало гнева на Кристиян Шкварек, който пише на своята ФБ страница: “Тази година София Прайд избраха да проведат събитието си навръх Черешова задушница – пошлост, гордост, купон, чалга, мокри фланелки и драг в деня, в който почитаме починалите.

Ден по-късно, пък, баш на Петдесетница – петдесетия ден от Възкресението, ще правят ритуал/купон, който буквално и открито е облечен в сатанизъм. Транс-демон с рога седи на дяволски трон и ни кани на купон с него баш на този ден – Петдесетница. Сигурен съм, че нито едно от двете решения не е случайно.

Колкото повече вкарвате този вече напълно открит сатанизъм в България, толкова повече ще ви се противопоставяме”.

По-нататък Шкварек казва: “Затова в събота ние ще станем рано, ще отидем на църква и на гробищата, при нашите починали близки за Задушница, след което между 10:30 и 12:00 ще се съберем на площад „Св. Александър Невски“ за Голямото Шествие за Семейството. То ще тръгне точно в 12:00 под камбанен звън от патриаршеската катедрала, и под благословията на представители на Българската Православна Църква, които вчера ни подкрепиха вече и официално с писмо”.

Във ФБ страницата на събитието в защита на семейството се казва: “Време е! Една кауза, която обединява почти всички краища на обществото, на политическия компас и на страната зад общата борба с демографската криза, политическата коректност и експериментите със семейството.

През 2021 г., за първа година, бяхме едва 400 души. През 2022 г. – 2000, а миналата 2023 г. цели 6000. Увеличаваме се стремглаво и очакваме тази година 10,000 души, които да участват в най-голямото, ежегодно, консервативно шествие в страната.

Заедно с експерти от редица сектори ще изготвим демографска стратегия на България до 2050-та година, която да вземе радикални мерки за борба с демографската криза в страната. Ще настояваме да представим стратегията на следващия редовен кабинет, който и когато и да е той. Защото време за губене, или експериментиране с деструктивни, постмодерни идеологии и моди, просто нямаме. Време е за действия!

Подкрепете ни като дойдете на голямото, ежегодно “Шествие за семейството” на 22-ри юни, 10:30, площад “Александър Невски”!

22 YUNI

See less

Споделете:

Прочетете също

2 11

Титанът Мариус Куркински представя чудомирови герои утре в Летния театър на Плевен

Един от съвременните титани на българския театър Мариус Куркински представа своя моноспектакъл “Нашенец” утре, 16 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *