Последни новини
Начало | Новини | На училище в двора на РИМ

На училище в двора на РИМ

Снимка- Плевен прес

„Обстановката е по-добра сред природата, така ни харесва повече да учим. Имаме и други предмети, по които можем да не сме в училищна стая. Тук сме на слънце, тихо е и спокойно“ – така коментираха учебния час в двора на Регионалния исторически музей Кристияна и София, ученички от 12. клас на Професионална гимназия по туризъм ‘’Алеко Константинов’’.

Нуртен Реджова – учителка с близо 20 годишен стаж, преподава в училището предмети от туристически дисциплини. В музея тя провежда учебна практика по технология на екскурзоводското обслужване с 12. клас.

Пред нас госпожа Реджова споделя: „Днешната ни тема е „град Русе“ и два конкретни обекта от града – Пантеона и Паметника на Свободата. Децата са навън, работят самостоятелно, разхождат се, могат да търсят информация от където искат. Поглъщат слънчеви лъчи, пишат събраната информация и накрая на занятието я представят пред съучениците си. Разходката из парка по време на работата е задължителна – да ги огрее слънцето е една от целите ми”.

“С Регионалния исторически музей имаме договорни отношения, тук провеждаме учебна и производствена практика и така бъдещите специалисти се учат на терен. Учениците провеждат екскурзоводски беседи в часовете по практика в залите на музея, когато сме на подходяща тема. Ученето трябва да е по интересен и провокативен начин. Тогава се постигат по-добри резултати“ –  категорична е учителката.

Прочетете също

Община Левски раздаде хранителни пакети на засегнати от епидемичната обстановка

Снимка – пресцентър община Левски. Община Левски  раздаде хранителни пакети на крайно нуждаещи се ,засегнати …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *