На нови площадни пространства ще се радват гражданите на община Гулянци

Gulyanci
гр.Гулянци. Снимка – Пресцентър

Община Гулянци  приключва проект „Реконструкция и благоустрояване на площадни пространства в гр. Гулянци, с. Гиген, с. Брест и с. Долни Вит”.   Финансирането е в размер на 758 141 лева от ЕС по ПРСР, подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малки по мащаби инфраструктура.”

class="wp-block-image size-large">Brest
с.Брест. Снимка – Пресцентър

Площадните пространства на селата Долни Вит, Брест, Гиген, и градинката около паметника в гр. Гулянци вече са напълно обновени. Подменена е настилка, изградено е ново осветление, обособени са кътове за отдих с нови пейки и съоръжения.

class="wp-block-image size-large">Gigen
с.Гиген. Снимка – Пресцентър

В село Брест е реновиран и фонтанът, който е сред атракциите на селото. Частта от централния парк в гр. Гулянци, която е включена в проекта, обхваща района срещу полицията и около паметника. Подменени са плочките, ремонтирани са алеите и е изграден удобен паркинг, оформени са нови зелени пространства. 

dolni vit
с.Долни Вит. Снимка – Пресцентър

През летните месеци със собствени средства в размер на 29 700 лв. Община Гулянци ще изгради детски площадки с нови съоръжения в гр. Гулянци, с. Брест и с. Долни Вит и площадка за фитнес на открито на Спортен комплекс гр. Гулянци.

Пресцентър Община Гулянци

Споделете:

Прочетете също

dyjd

Облаци и дъжд днес в плевенско. Температурите падат

Днес, 14 юни, в плевенско и Централна Северна България облачността ще е променлива, по-често значителна. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *