Начало | Новини | На Благовец – блага вест за България и “Плевен прес”

На Благовец – блага вест за България и “Плевен прес”

Снимка: фейсбук страница “Визия за България”

Днес, 25-ти март 2018 год., денят на Благовещение по българския православен календар, две благи вести ни споходиха. Първата, която отдавна очаквахме някога да се случи, е създаването от умни и почтени хора на онлайн платформата „Визия за България“. Това е обществен форум, който ще „даде възможност на експертната колективна интелигентност да оглави развитието“.

Първата цел на създателите е „да предизвикат прозрачна обществена и експертна дискусия, както и редакция в колективно съавторство с вас /т.е. – нас, б.а./,  до постигането на значима публична подкрепа. Крайната цел е обединение на критична маса от хора около каузата за доброто бъдеще на България и предизвикване на качествено нова трансформация в общественото съзнание за поемане на градивен курс към нашето бъдеще.“

“Визия за България” е гражданско сдружение регистрирано през м. февруари т.г.

Ето три откъса от мисията която са формулирали авторите на Сдружението и която ни прави техни съмишленици: „Време е да дадем възможност на експертната колективна интелигентност да оглави развитието. В днешните условия спасението поединично е възможно, но далеч не за всички българи…. Да умножим многократно единичните успехи е предусловие и само част от това, което трябва да постигнем …. Да постъпваме умно означава да си поставяме високи и благородни дългосрочни цели, около които да се обединяваме и да преследваме (с малко лудост по съвета на мъдреца) във времето и през непредсказуемите капризи на обстоятелствата“.

Впечатлени сме от логото на Сдружението: „Отвъд хоризонта“, което издава цели надхвърлящи делничността на ежедневието, както и перспектива за бъдещето. Впечатляващо е и графичното изображение, съдържащо в себе си модерността на днешния век и основната цел на Сдружението – обединение около каузата „Виждане /визия/ за България“ от хора умни и доказани експерти в областта си.

Другата причина за доверието в аванс, което даваме е състава на Управителния съвет на Сдружението: Христина Христова, проф. Валери Стефанов и Александър Узунов. Ако последните двама познаваме задочно чрез книгите и публичните им прояви, то Христина Христова е наш колега, журналист, медиатор, експерт в българската празнично-обредна система и областта на културата. Вярваме ѝ !

Повече за Сдружението, неговите цели, мисия и планове може да прочетете на

https://bgvision.bg както и на фейсбук страницата на Сдружението:

https://web.facebook.com/bulgarianvision/?_rdc=1&_rdr

Втората блага вест е за нашия сайт, спрян и свален от интернет пространството за близо 10 дни. Причината – забавено плащане към фирмата доставчик от наша страна. Вбесяващата причина – телефонно обаждане за спиране на сайта. Знаем „автора“, но не ни е работа да се занимаваме с подобно „авторство“. По-важното е, че ни има и ще продължаваме в същия дух. „Плевен прес“ не се бори да отчита бройки, а да заслужи доверие и уважение от мислещите хора. Затова нямаме реклами, тъй като те ограничават свободата на писане. Но имаме вече постоянен брой читатели и последователи. Дори и когато сайтът беше спрян, отново имахме такива. А това вече задължава !

Честит Благовец на всички наши читатели !

 

Прочетете също

Тече последният час на фотоконкурса „Моята Кнежа“

Снимка за конкурса. В понеделник, 23-ти ноември, в 16.00 ч. се затваря сесията на гласуване …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *