Последни новини
Начало | Новини | Национална среща по проблемите на диабета ще се проведе на 14 юни

Национална среща по проблемите на диабета ще се проведе на 14 юни

За втора поредна година под патронажа на Председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, Плевен ще бъде домакин на национална работна среща, посветена на проблемите на диабета. Темата на здравния форум е “Заедно можем повече” и се организира от Сдружение “Диабет” – гр.Плевен, съвместно с Клиниката по ендокринология на УМБАЛ ”Д-р Георги Странски” – гр.Плевен.

За форума, насрочен за 14 юни /сряда/ в зала „Плевен“, пристигат представители на националното ръководство на Българската асоциация „Диабет”. Участие са потвърдили председателя Красимир Кънев и Майа Викторова – заместник председател на Асоциацията. Свои представители ще имат и всички регионални клонове на Сдружение ”Диабет”.

Официалното откриване на срещата е в 10,00 часа с представяне на гостите от Даниела Илиева – председател на Сдружение „Диабет“ – гр. Плевен. За диабета като социално значим проблем ще говори председателят на местния парламент Мартин Митев, след което форумът ще продължи с лекция на проф. Димитър Господинов – началник на Клиниката по кожни и венерически заболявания в УМБАЛ – гр.Плевен.  Проф. Господинов ще говори по темата „Кожни промени при захарен диабет”. Диабетните усложнения и съвременните възможности за превенция и лечение ще представи доц. Катя Тодорова – началник на Клиниката по ендокринология при УМБАЛ “Д-р Г. Странски” – Плевен и доцент към катедра “Кардиология, пулмология, ендокринология” на Медицинския университет. Като лектори в срещата се включва още д-р.Гинка Раянова /Клиника по ендокринология/, ст.м.с Катя Хинкова /Клиника по ендокринология/ и д-р Силвия Ганева /Клиника по ендокринология/, д-р Елена Първанова /клиничен психолог/.

Форумът ще бъде закрит в 16,00 часа с обсъждане на организационни въпроси, свързани с дейността на диабетните организации.

 

 

 

Прочетете също

Община Левски раздаде хранителни пакети на засегнати от епидемичната обстановка

Снимка – пресцентър община Левски. Община Левски  раздаде хранителни пакети на крайно нуждаещи се ,засегнати …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *