Национална кръводарителска кампания ще се проведе в Плевен на 9 април

339969469 908567456926213 996648019912197945 n
Национална кръводарителска кампания ще се проведе в Плевен на 9 април

На 9 април /Цветница/ в Плевен ще се проведе Национална кръводарителска кампания. Всички желаещи да дарят кръв могат да го направят в Районен център по трансфузионна хематология /РЦТХ/ на адрес бул. Русе №36 от 8:00 до 15:00 часа.

БЧК Ви призовава: Дарете кръв, спасете живот!

На 9 април 2023 г. (неделя), в деня на големия християнски празник Цветница, в цялата страна за 18-и пореден път ще се проведе пролетна кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване под надслов „Запалете свещичка, дарете кръв! Спасете живот сега!”. Кампанията се организира от Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ), Министерството на здравеопазването и Българския Червен кръст, с подкрепата на Българската православна църква.

Временните пунктове за кръводаряване в София ще работят от 9:00 до 13:00 часа в непосредствена близост до столичните православни храмове:

„Свети Седмочисленици” – в 6 ОУ “Граф Игнатиев”, ул. “6 септември” № 16;

“Света Неделя” – в Богословския факултет;

“Покров Богородичен” – ул. „Г. Данчов Зографина“ 2, зад х-л „Астория“, (бившия х-л „Родина“);

„Рождество Христово“ (жк. Младост 3) – в енорийския център при храма.

Доброволците на БЧК, екипите на НЦТХ и на регионалните центрове по трансфузионна хематология в Пловдив, Стара Загора, Варна и Плевен ще бъдат на разположение на всички желаещи да дарят кръв.

Българският Червен кръст непрекъснато търси нови форми за популяризиране на доброволното и безвъзмездно кръводаряване. Организацията успешно работи с младите хора, използвайки модела „връстници обучават връстници“, реализира инициативи с помощта на специалисти от центровете по трансфузионна хематология. Нашето убеждение е, че изграждането на трайно позитивно отношение към доброволното и безвъзмездно кръводаряване сред подрастващите ще подпомогне успешното преодоляване на постоянния недостиг на кръв и кръвни съставки.

Споделете:

Прочетете също

Aleksandar Nikolov vizia 1

Александър Николов: Да поговорим заедно за развитието на Плевен на 1 октомври от 10.00 часа в Кайлъка

. Александър Николов, кандидат за кмет на община Плевен, кани своите съграждани на среща – …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *