Национален знак за качество получи Езиковата гимназия в Плевен

Снимка -ГПЧЕ Плевен

Международният проект „Бъди във форма за Европа“ по програма Еразъм+, реализиран от учители и ученици наПГПЧЕ „Димитър Димов“-гр. Плевен, е удостоен с Национален знак за качество от Националното звено за координация към ЦРЧР.

Грета Димова зам. директор и координатор на проекта, сподели: „Особено съм щастлива, че и вторият проект, на който съм координатор, е удостоен по достойнство за постигнатите резултати по отношение на повишената информираност на учениците за Европейския съюз, утвърждаване на демократичните ценности и надграждане на уменията им за активно гражданство, за използваните различни иновативни подходи с педагогическа добавена стойност, прилагани в проектните дейности.

В проекта се включиха 114 ученици и 45 учители от училищата-партньори по проекта от Румъния, Полша, Италия, Гърция, България. Работният език на проекта е английски.  Във всичките дейности екипът от учители и ученици доказаха активната си гражданската позиция и ангажираност, информираното преосмисляне на масмедийното въздействие в контекста на единната теория за медиализация на обществото.

Проектът бе реализиран в рамките на три години, преминавайки успешно през изпитанието на Ковид-19 чрез синхронни и асинхронни дейности в онлайн сесии, което изискваше разнообразни умения за боравене с различни педагогически, методически и електронни инструменти.

Изключително съм впечатлена от достойната гражданска и европейска позиция на нашите възпитаници, на задълбочените и широкоспектърни знания, които показаха по време на участието си в проекта, на безупречния им английски език, на устойчивото мнение, което изразяваха категорично, подкрепено с логически издържани доводи, гъвкав ум, иновативни идеи. Те показаха впечатляващо креативно мислене при изработване на продуктите.

Учителите от екипа потвърдиха възможностите за междудисциплинарен синтез и разширяване на посоките на образованието за европейско гражданство като многообхватна система за социална подготовка на младите хора, за важността на социалното, образователното и културното измерение на политиките на ЕС за изграждането на общоевропейско бъдеще.

Недвусмислено е мнението, че участието в проекти по Еразъм+,  аргументирано създава интерес у учениците към чуждия език и култура, към сентенцията, че езикът е феномен без граници и е основа на съвременното глобализиращо се общество. Създават се и трайни мотиви за задълбочено познаване и изучаване на различното чрез съпоставяне, което възпитава и създава условия за делова и хуманна атмосфера на откритост и гласност.“

Снимки – ГПЧЕ Плевен.

Споделете:

Прочетете също

Официално откриха обект „Пътен надлез за жк „Сторгозия“ – Плевен

Снимка – „Плевен прес“. Днес, 29 ноември, от 13:00 часа се проведе Официална церемония „Откриване …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *