Нацепеният асфалт на пътя Кнежа – Искър се ремонтира

ГЛАВНА
Снимка – фейсбук.

На 5-ти май т.г. във фейсбук групите на село Бреница и град Кнежа се публикуваха снимки на пътя Кнежа – Искър. Снимките предизвикаха множество коментари и въпроси в социалните мрежи. Въпросният път е от второкласната републиканска мрежа /път II-13/ и неговият ремонт е започнал през 2021 година.

По повод публикуваните снимки потърсихме инж. Ивайло Денчев, директор на Областно пътно управление – Плевен. Той потвърди, че има такъв проблем и се прави ремонт на този участък от пътя, който е около 400 кв.м. Ремонтът се извършва от фирмата, с която е сключен договор и това е ПСТ груп ЕАД – София. Свързахме се с нея и от там ни насочиха към своя контрагент в Плевен – Новаковстрой ЕООД. Разговаряхме с управителя на фирмата Хари Найденов.

По неговите думи проблемът с напукания и разцепен асфалт се е получил, тъй като миналата година са бързали да пуснат в срок отсечката в експлоатация и това е станало през зимните месеци. Поради лошите атмосферни условия и недостатъчно положен асфалт на определени места – настилката се е напукала.

В момента фирмата извършва за своя сметка ремонт на компрометираните участъци и до края на м. юли тази година пътят ще бъде оправен, каза Хари Найденов.

Попитахме за стойността на ремонта по силата на сключения договор, но не получихме информация, тъй като сумата е за няколко обекта, част от които е и пътя Кнежа – Искър.

Припомняме, че през 2014-та година АПИ извърши ремонт за над 9 млн.лв. на републикански път в областите Монтана и Плевен. За област Плевен това е второкласен път Кнежа – Искър. Дължината на участъка е 6.8 км. в Монтана е 4.4 км. Ремонтът е приключен, повече информация за него тук: http://newsite.api.bg/index.php/bg/prescentar/novini/nad-95-mln-lv-sa-investirani-v-rehabilitaciyata-na-68-km-ot-pt-ii-13-knezha–iskr-i-44-km-ot-iii-112/?fbclid=IwAR2-6q61pdDQUjwxk3JvsGMi_URJjEs2jkjMY7NA_SQyNEnC1tcM1Qs8kAk

пак 2
пак 4

Снимки – фейсбук.

Споделете:

Прочетете също

437541863 740349108083560 1889949255045264289 n

Картини, бродерии и мозайки от раковини показват в Кнежа, съвместно с посолството на Северна Корея

Корейски картини, бродерии и мозайки от раковини показва в Кнежа, съвместно с посолството на Северна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *