Наредба на МФ ще внася ред в сватбените услуги

Ивайло Здравков – директор на ТД на НАП – Велико Търново

За изготвянето на Наредба за упражняване на търговска дейност в областта на сватбените услуги ще настояват специалисти от НАП и Националното сдружение на сватбените услуги и агенти /НССУА/. За това се договориха на специална среща по въпроса директора на НАП – Велико Търново Ивайло Здравков и председателят на УС на НССУА – Правда Маринова. Причината за подобен акт е разрастващия се брой лица извършващи сватбени услуги без да са регистрирани по Търговския закон. Това води до ощетяване на републиканския бюджет, нелоялна конкуренция на пазара на сватбените услуги и влошаване на тяхното качество.

До този момент не са извършвани проверки в този сектор, информира И. Здравков. Причината е липса на нормативна база в тази област, на която да стъпят данъчните специалисти. Това може да стане с Наредба на Министерството на финансите, която да регламентира както дейността на данъчно задължените лица извършващи сватбени услуги, така и санкциите при неспазване на заложените правила. Подобен опит има с въвеждането на данъчни изисквания за лица извършващи козметични, фризьорски, сервизни, автоуслуги и др., заяви И. Здравков.

От своя страна УС на НССУА ще изпрати предложение за подобна Наредба до МФ, ПК по финанси и бюджет към НС, МК и зам. министър – председателя по икономика и демографски проблеми.

 

Прочетете също

Община Плевен призовава: Да карантинираме колите поне за ден през Европейската седмица на мобилността

Атрактивни награди за атрактивни снимки ще раздаде Община Плевен

Община Плевен призовава: Да карантинираме колите поне за ден през Европейската седмица на мобилността Община …

2 Последни коментари

  1. кой е сивия сектор?

    Ха да видим сега разните фалшиви агенции, работещи без да плащат данъци,без касови апарати и протежета на политици и местната власт! Бандитска каста! Вкарайте ги в затвора!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *