Последни новини
Начало | Новини | Наредбата за символите, почетните знаци и отличията отново не бе приета

Наредбата за символите, почетните знаци и отличията отново не бе приета

Заседание Общински съвет. Снимка – пресцентър ОбС.

На своето октомврийско заседание Общинският съвет в Плевен за втори път не прие Наредбата за символите, почетните знаци и отличията на община Плевен. Припомняме, че въпросната наредба бе разгледана първоначално на редовното заседание през м. май т.г. Тогава бе решено обсъждането да бъде отложено поради пропуски в отделни текстове. Сега отново наредбата не бе приета поради късно внесени предложения според председателката на Постоянната комисия по култура – Петя Василева.
Съветниците решиха да подкрепят предложението на Комисията по култура, за сформиране на Работна група, която трябва да обобщи постъпилите предложения по проекта , след което да внесе на следващо заседание неговия актуализиран вариант. Работната група е в 8-членен състав и в нея влизат общинските съветници Петя Василева, Цветко Цветков, Катя Христова и Стефан Петков, представители на общинска администрация в лицето на Светлана Костадинова – началник отдел „Връзки с обществеността и протокол“ и Стефка Григорова – началник отдел “Култура“, Правдолюба Маринова – председател на УС на Националното сдружение на сватбените услуги и агенти и Доротея Костадинова – главен юрисконсулт в Община Плевен. За председател на Работната група съветниците избраха Петя Василева.

В 4-месечен срок Работната група трябва да представи своя проект за символите, почетните знаци и отличията на община Плевен за разглеждане на следващото заседание на ОбС.

 

 

 

 

Прочетете също

Православната и Католическата църква честват Свети Андрей Първозвани

Свети Андрей Първозвани е християнски проповедник, първият от 12-те апостоли, който е бил повикан да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *