Напрежение: фермерски организации против договореностите на Аграрна камара с правителството

ПРОТЕСТ 1
Снимка – интернет.

Над 20 фермерски организации оспорват договореностите между БАК /Българска аграрна камара/ и правителството. Напрежението в аграрния сектор не е напълно потушено въпреки обявеното снощи /9-ти февруари, б.а./ разбирателство между правителството и Българската аграрна камара. Над 20 организации, които не членуват в Камарата, заявиха днес, че не са съгласни, „шепа браншовици да представят, да поемат ангажименти и да подписват споразумение от името и за сметка на целия сектор“. 

Сред недоволните са „Асоциация на земеделските производители“ с председател Венцислав Върбанов, Асоциацията на млекопреработвателиет с председател Димитър Зоров, „Обединени български животновъди“ с председател Бойко Синапов и Националната асоциацията на оранжепийните производители с председател Велин Георгиев, предаде БНР.

От техния инициативен комитет заявиха, че продължават да искат оставката на министъра земеделието Кирил Вътев и че идния вторник ще възобновят националните си протести.

Двучасова блокада на пътя към граничния пункт Илинден-Ексохи проведоха днес по обед производители, които също смятат, че браншовите организации, участвали в преговорите с правителството, не са защитили интересите им.

Споделете:

Прочетете също

книга 9

Георги Константинов: Благодаря на моя роден Плевен!

„Трябва да изрека към своя роден град Плевен огромно „Благодаря“. Благодаря, че мнозина от вас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *