Научна среща “Плевенски ендокринологични дни – 2023” ще се проведе на 16 и 17 юни

ЕНДО

За дванадесети пореден път  Клиниката по ендокринологиякъм УМБАЛ „Д-р Г. Странски”и под ръководството на доц. Катя Тодрова и Медицински университет-Плевен, организират и ще проведат

пролетна научна  среща ”Плевенски Ендокриннологични дни- 2023”.„

Основната тематика на научния форум ще бъде „Затлъстяването като здравен проблем”.  В програмата са включени  15 лекционни презентации от видни български лектори – професори, доценти и млади учени, които в рамките на два дни ще разглеждат проблема от различни фокуси: патофизиология, клиника, диагностика, терапия и бъдещи преспективи.

Освен това, по  традиция ще се обсъждат и други актуални проблеми в областта на ендокринология та, като специално място ще бъде отделено на „горещите” точки в диабетологията и тиреоидологията в насока  за превенция и лечение. Ще се дискутират перспективите на съвременните терапии, в светлината на съвремените препоръки. Обширността на темите предоставя  възможност за по-широк обхват и по-задълбочен подход в  изложенията на лекторите, които са с изключително богат научно-изследователски и клиничен опит.

Организаторите изказват своята надежда, че научната  среща ”Плевенски Ендокриннологични дни-” 2023” ще спомогне за поддържане и обогатвяване на професионалните знания, опит и квалификация на всички участници.

Научната среща ще се проведе в зала “Амброаз Паре” в Медицински университет – Плевен.

Споделете:

Прочетете също

444487811 758022076316263 7423076803658494736 n 1

Среща-разговор с Юлия Пискулийска ще се проведе в историческия музей в Кнежа на 23 май

Среща-разговор с писателката, журналистка и общественичка Юлия Пискулийска ще се проведе в Кнежа на 23 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *