Намерени са 46 бюлетини на МК „Ние, гражданите” сред бюлетините на други партии. Възможни са размествания сред общинските съветници.

АС
Снимка – интернет.

От проведените до сега 3 заседания на Административния съд в Плевен, стана ясно, че расте броят на бюлетините на местната коалиция „Ние, гражданите”, които са обявени за недействителни. От разпореденото от съда ръчно преброяване са намерени 46 бюлетини на коалицията сред бюлетините на други партии. В резултат на това Административният съд е разпоредил нова експертиза, чиито резултати ще бъдат обявени на следващо заседание. То ще се проведе на 4-ти декември.

Съдията по делото е възложил на експертите да дадат окончателен отговор за броя на бюлетините на коалицията, за произтичащи от това действия относно избора на общински съветници.

На провелите се местни избори въпросната коалиция получи 2.34 %, което е 1 015 гласа за нейната листа. Водач на листата е Стефан Петков /НДСВ/. Същият беше заместник кмет с ресор „Обществен ред, сигурност, образование и култура” по време на мандата на проф. Димитър Стойков /ГЕРБ/ като кмет на Плевен. Стефан Петков беше общински съветник през мандат 2015 – 2019 год. от квотата на АБВ.

Припомняме, че недействителните бюлетини в Плевен са 6 749. Проверените до този момент бюлетини представляват 13 % от общите гласове, информират от коалицията. От там допускат, че са възможни размествания сред избраните общински съветници. Дали това ще се случи, ще се разбере на 4-ти декември след окончателното решение на съда по този казус.

Споделете:

Прочетете също

452647585 881642437340903 4772664195016882653 n

С курбани почетоха свети Илия в червенобрежко

На 20 юли всяка година Православната църква прославя свети пророк Илия – един от най-великите …

Един коментар

  1. Ненчо Еремиев

    Този Стефан Петков при следващите избори от коя партия ще се кандидатира?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *