Начало | Новини | Най-после – кучешки приют и в Плевен

Най-после – кучешки приют и в Плевен

Да предостави държавен имот – бивша Ветеринарна лечебница, на ул. „Г. М. Димитров” № 106 в собственост на Община Плевен за изграждане на постоянен приют за безстопанствени животни,  е решил Министерският съвет.  Имотът е от близо 20 дка с построени в него сгради. Лечебницата отдавна е с отпаднала необходимост за държавата, във връзка с което местната власт направи нееднократни постъпки за промяна на статута й, останали без отговор.

Само месец след назначаването му  министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съдейства за  подготовката и съгласуването с останалите министерства на проект за правителствено решение и неговото одобрение вече е факт. На днешното заседание на Общинския съвет кметът Георг Спартански съобщи  новината и благодари лично на министър Нанков за подкрепата.

Предстои да бъдат обявени процедури за избор на изпълнители на проект за преустройство и за неговата реализация. Така след над двугодишно очакване имотът да бъде деактуван, община Плевен ще има адекватно решение на сериозния проблем с намаляването на  популацията на бездомни кучета.

За организацията на постоянния приют с капацитет близо 1000 бокса в бюджета на община Плевен за 2017 год. са предвидени 100 хил. лева.

 

 

Прочетете също

Тече последният час на фотоконкурса „Моята Кнежа“

Снимка за конкурса. В понеделник, 23-ти ноември, в 16.00 ч. се затваря сесията на гласуване …

Един коментар

  1. Десислава Маринова

    да видим кога ще стане

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *