Най-модерната лаборатория за изследване на дишането, работи в МБАЛ „Сърце и мозък“ – Плевен

Снимка – МБАЛ „Сърце и мозък“.

Втората в страната функционална лаборатория за изследване на дишането от трето ниво работи на територията на град Плевен. Модерната апаратура се намира във високотехнологичната болница ,Сърце и Мозък’ и е част от новото Отделение по пулмология. 

„Възможностите на лабораторията включват, изследване нарушенията на съня, функционално изследване на дишането (спирометрия), изследване на дифузионният капацитет на белите дробове, телесна плетизмография, кадриопулмонални тестове с физическо натоварване и измерване на фракцията на азотен оксид (NO) в издишаният въздух (FENO), информира д-р Илия Крачунов – началник на отделението.

Отделението по пулмология е изградено от специалисти с богат опит в белодробните заболявания като бронхиална астма, хронична обструктивна белодробна болест, пневмония и дихателна недостатъчност. Разполага с възможности за диагностика и лечение на обструктивна сънна апнея, онкологични заболявания и редки белодробни болести.

Отделението е специализирано и в лечението на остра форма на SARS-CoV-2, както и на усложненията от инфекцията. С цел постигане на максимално добри резултати в грижа за пациента болницата е ангажирала екип от висококвалифицирани специалисти – пулмолози и рехабилитатори, които имат възможност да работят с най-съвременна апаратура. Освен лабораторията за изследване на дишането, оборудването включва и специализиран ехограф за ултразвукова диагностика на плевра и трансторакални биопсии, съвременни видеобронхоскопи и функционална лаборатория III ново.

Консултациите със специалистите по пулмология се провеждат от понеделник до петък от 14:00 до 16:00 след предварително записване на тел. 064 678-400.

Споделете:

Прочетете също

Лена Бориславова: 4 000 лв. на месец получават говорителите на руската пропаганда

Лена Бориславова, началник на кабинета на Кирил Петков. Снимка – стоп кадър Дарик тв. Обществени …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.