Най-младата кандидатка за кмет ще избират в село Сохаче, община Червен бряг

Йоана Йотова – кандидат за кмет на с. Сохаче, община Червен бряг. Снимка – интернет.

В неделя, 8-ми октомври, ще се проведат извънредни избори за кмет в село Сохаче, община Червен бряг. До тях се стигна след внезапната смърт на кмета Иван Йотов Йорданов. Той беше кмет на селото от 12-ти ноември 2007 год. Иван Йорданов е роден на 13.04.1965 год. и по време на неговото кметуване в селото са направени редица подобрения, заради което съселяните му го избират за няколко мандата.

Любопитното в случая е, че на извънредните избори за кмет в неделя – 8-ми октомври, ще участва неговата дъщеря – Йоана Иванова Йотова. Тя е и най-младата кандидатка за този пост. В надпреварата Йоана Йотова участва като независим кандидат, в съревнование с кандидата на ГЕРБ и секретарката на читалището в с. Сохаче, която е номинация на БСП.

Йоана Йотова е с висше образование, от Аграрен университет – гр. Пловдив. Има бакалавърска степен по специалността „Екология и опазване на околната среда“ и магистратура – „Държавни и общински финанси“. Има опит като земеделски производител, тъй като от 2009 год. се занимава със земеделие.  Ръководила е реализацията на проекти по програма „Младежта в действие“.

Дали жителите на с. Сохаче ще решат да „приведат в действие“ опита и младостта на Йоана Иванова, ще разберем на 8-ми октомври.

 

 

Прочетете също

Община Плевен призовава: Да карантинираме колите поне за ден през Европейската седмица на мобилността

Атрактивни награди за атрактивни снимки ще раздаде Община Плевен

Община Плевен призовава: Да карантинираме колите поне за ден през Европейската седмица на мобилността Община …

Един коментар

  1. Ще я подкрепим! Дано стане кметица, щото е нахъсена и работлива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *