Последни новини
Начало | Новини | Найден Зеленогорски: Държавата е зачеркнала Плевен, защото ГЕРБ загубиха тук

Найден Зеленогорски: Държавата е зачеркнала Плевен, защото ГЕРБ загубиха тук

Вчера, след края на панихидата за Деня на признателност и поклонение пред жертвите на комунизма, бившият градоначалник Найден Зеленогорски даде обширно интервю пред плевенските медии. В него той говори за скорошните намерения на държавата да превърне Плевен и Видин в регионални центрове на растеж за Северозапада.

“Не е новина за плевналии, надявам се и за българското правителство, че Плевен очевидно е един от центровете на Северна България. За мен той е не само център на Северозапада, а трябва да бъде и център за развитие и на Мизия. Преди години бяхме формулирали такава цел: Плевен да стане център на Мизия; да стане един от най-мощните икономически, политически и културни центрове в България. Господин Спартански работи много активно в тази посока.

Бившият кмет на Плевен /в периода 1999-2011/ отправи и остра критика към управляващите, обвинявайки ги в незаангажираност към града и неговите проблеми. Според Зеленогорски, “единственото, с което те в момента се занимават, е да пречат на господин Спартански и на добрите решения.”

Той се обърна и към представителите на ГЕРБ в местната власт по следния начин:

Бих посъветвал и областният управител, който загуби изборите за кмет, и общинските съветници да спрат да пречат на господин Спартански. Ако продължават да му пречат, Плевен няма да постигне своите цели. А целта е да се превърне в икономическа, политическа и културна столица на Мизия, която да върви напред.

За съжаление, веднага след изборите една част от политическите сили не са осъзнали, че са загубили изборите. Единственото, с което те в момента се занимават, е да пречат на господин Спартански и на добрите решения.
Очевидно толкова години в политиката не ги научиха, че наказвайки кмета, те наказват и всички плевенчани. И предполагам, точно след една година на парламентарните избори, те ще видят лошия резултат от това своето последователно негативно действие.

Мога да дам много примери колко решения на кмета бяха бламирани след изборите. Все се надявам, че осъзнаването ще стане факт, че изборите вече са минали и от тук насетне Спартански е кмет на целия град и работи за целия град. Както и съветниците са съветници за целия град и ще работят единствено за благото на Плевен. А не за своите партийни, котерийни или лични интереси.

Наказването и преченето на Спартански всъщност пречи на Плевен да бъде открояващ се център в Северна България и един от най-мощните градове в България.

Накрая той спомена и за някои от проблемите на Плевен и нуждата от държавна помощ за тяхното решаване:

“Държавната власт трябва да осъзнае, че тя не дава своите пари, а нашите. Това са нашите пари, нашите данъци. Като правите спортни зали в градове с 20 хиляди души и стадиони в села и малки градчета, осъзнайте, че в Плевен има две непостроени спортни зали. Стадионът се нуждае от цялостна реконструкция, цялата спортна зала се нуждае от подкрепа на държавата.
Така че се обръщам към правителството: нека не наказваме Плевен, защото просто не е избрал кмет на ГЕРБ. Демокрацията е такава, че има избори. Хората в Плевен са казали своето мнение и са си платили данъците. Така, както помагате на други градове, така трябва да помогнете и на Плевен.

До изборите ще говоря само и единствено за това: как държавата е забравила Плевен и иска да зачеркне Плевен, защото ГЕРБ загуби изборите тук.

Прочетете също

Различията между Северна и Южна България бяха темата на онлайн форум в Свищовската стопанска академия

Кръгла маса на тема „Статистически измерения на регионалните различия и неравенства между Северна и Южна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *