Найден Зеленогорски: Укрепване на правовия ред и институциите е наш основен приоритет

Пресконференция на коалиция „Демократична България – Обединение“. Снимка – „Плевен прес“.

Коалиция „Демократична България – Обединение“ даде пресконференция на 27 октомври в пресклуба на БТА Плевен.

Пред плевенските журналисти застанаха водачът на кандидат – депутатската листа за 15 МИР Плевен Найден Зеленогорски, Лора Герасимова – юрист, Мартин Заимов – икономист и Генадий Гешев – директор на Център за работа с деца – Плевен.  

Найден Зеленогорски  представи националните приоритети на коалицията, които са насочени към рестарт на правовия ред и радикална модернизация на България. Той посочи: „Укрепване на правовия ред и институциите е наш основен приоритет“ и акцентира на необходимостта от лустрация и изчистване на службите, конституционни промени, отстраняващи Иван Гешев и настоящия ВСС, рестарт на регулаторните и контролни органи, както  и реформа на изборния процес. Зеленогорски се спря на натоварената програма със срещи с избиратели в общините от плевенска област.  Той обърна особено внимание на срещите, които предстоят с граждани от плевенските квартали „Сторгозия“ и „Дружба“, на които  ще чуят проблемите и предложенията на избирателите. „За нас най-важно е да има по-голям процент гласували. Да има честни и обективни  избори, и да се преодолее големия бич на корпоративния и купения вот. Надявам се да докажем, че България е достоен член на Европейския съюз с ефективна демокрация“, подчерта той и акцентира на възможността в следващото парламентарно мнозинство Коалиция „Демократична България – Обединение“ да има  решаваща роля. „Инфраструктурните проблеми на общините не могат да бъдат решени само с усилията на плевенска община и на общините в плевенска област. Необходима е подкрепа на парламентарно ниво през държавния бюджет и през различни европейски проекти. Ние се надяваме в следващото парламентарно мнозинство  „Демократична България – Обединение“  да има по-добро участие, и следващата изпълнителна власт да има по-добро отношение към община Плевен и общините от плевенска област.“

Лора Герасимова, чиито приоритети са свързани със семействата и помощта на държавата към тях, изтъкна важността на финансовата стабилност на семействата за нормалното отглеждане на децата. Тя акцентира на необходимостта от достатъчно на брой детски градини и достъп до  услуги за деца.

Мартин Захариев  говори за приоритетите на „Демократична България – Обединение“ свързани с чистата околна среда. Той апелира за чист въздух, води и храни и мерки срещу унищожаването на природните ресурси.

Генадий Гешев акцентира върху необходимите  реформи в образованието – едносменен учебен режим, столово хранене, модерни спортни бази, медицинско обслужване в училище, прецизиране на издаването на учебници. Според него дуалното обучение има бъдеще и ще даде възможност за решаване на редица проблеми.

Той призова гражданите на плевенска област да подкрепят реализирането на идеите на Коалиция „Демократична България – Обединение“ с бюлетина № 30.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Споделете:

Прочетете също

Новите 14 електробуса и зарядни станции за тях, вече са в Плевен

Новите електробуси. Снимка – пресцентър община Плевен. Нови 14 електробуса и също толкова зарядни станции …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *