Найден Зеленогорски: Необходими са дълбоки реформи във всички сфери на публичния сектор

Н 1
От “Демократична България” уважиха празника на град Червен бряг. Снимка – пресцентър.

„Ще работим активно и решително, за да върнем хората в регионите, а тези, които са тук, да имат нормален живот. Бизнесът трябва да има еднакви възможности за развитие. Не може единствено София да е икономически, здравен, социален и културен център – огромната пропаст между Северна и Южна България трябва драстично да се намали”. Това заяви Найден Зеленогорски при посещението си в Червен бряг по повод празника на града. С него бяха и кандидатите за народни представители от плевенската листа на „Демократична България” Тодор Еленков, д-р Николай Милев, Лора Герасимова, Елена Найденова и Петко Петков.

Н 2
Снимка
– пресцентър.

Част от мерките срещу бедността и повишаване на доходите, които предлагат от „Демократична България” са:

  • Средната работна заплата над 2000 лв. до края на мандата на управление.
  • Въвеждане на необлагаем минимум от 500 лв. на месечните доходи.
  • Средната пенсия до 1000 лева до края на мандата.
  • Намаляване с 1/3 на дължимите осигурителни вноски за всички малки и средни предприятия до края на годината.

Зеленогорски посочи, че за да се постигне икономически ръст в България е важно да се даде перспектива за развитие на хората и да се освободи потенциала на страната, а за това е необходимо да се премахне административния тормоз и да се изградят институции, които работят за хората, а не в интерес на олигархични кръгове.

„За да сме част от модерните демокрации е крайно наложително в страната, да се въведе второ ниво на местно самоуправление. Само когато данъците останат там, където са създадени, ще се стимулира местното управление за привличане на повече инвеститори и разкриване на нови работни места. От „Демократична България” имаме амбицията да превърнем Плевен в икономически локомотив, който да изведе Северозапада от застоя”, категоричен бе Зеленогорски.

Н 3
Снимка – пресцентър.

 „Еврофондовете за строителство и земеделие ще бъдат управлявани ефективно в полза на максимален брой бенефициенти, вместо усвоявани от няколко политически обвързани земеделски и строителни групировки. Необходими са дълбоки реформи във всички сфери на публичния сектор”, коментира още водачът на листата на „Демократична България”. Той допълни, че по различните инструменти на ЕС, България има право да получи над 50 млрд. лева за периода 2021-2027 г. и от „Демократична България” ще работят за насочване на европейските фондове в пълна степен към гражданите и фирмите, като мобилизират максимално допълнителен частен капитал за инвестиции.

„Ние, от „Демократична България” предлагаме свобода, законност и модернизация, и нека всеки, който иска реалната промяна в страната, да ни подкрепи с № 23 в бюлетината”, призова Зеленогорски. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

Споделете:

Прочетете също

448687462 787312190182872 4675475244686850700 n

Дамите от клуб “Сръчни ръце” в село Асеновци направиха дарение на детски плетени дрехи

Дамите от клуб „Сръчни ръце“ при НЧ “Съзнание 1894“ – с. Асеновци донесоха собственоръчно изплетени …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *