Найден Зеленогорски: „Демократична България“ участва в преговорите и ще бъде съставено коалиционно правителство

DSB Pleven
Пресконференция на Коалиция “Демократична България – Обединение”. Снимка – “Плевен прес”.

Коалиция „Демократична България – Обединение“ дадоха пресконференция в Плевен на 29 ноември в пресклуба на БТА.

Найден Зеленогорски, Тодор Еленков, Елена Петрова, Лора Герасимова и Генади Гешев   членове на кандидат – депутатска листа на коалицията, от изборите на 14 ноември, благодариха на избирателите за доверието.

Найден Зеленогорски даде подробен отчет за участието на Коалицията в преговорите  по  политики с победителите  от „Продължаваме промяната“.    Той подчерта, че ще работят за това 2 % от данъците да остават в бюджета на съответната община, което би било 11 и половина милиона допълнително към бюджета на община Плевен. Освен това, Коалицията е за това 1 % от бюджета на общините да се харчи след допитване до гражданите. Ще предложат рехабилитация на водопроводите, дигитализация на архивите и всички документи за строителство. По другата важна тема „Култура“ имат предложение, 1 % от брутния вътрешен продукт да се отделя за култура, както и промяна на закона за меценатството, спонсорството и дарителството.

Зеленогорски акцентира на поставените от тях теми за разглеждане свързани с построяването на АМ Хемус, тунел под Шипка и цялостната пътно-транспортна мрежа на  плевенска област.

В коментара му за изборните резултати на Коалиция „Демократична България – Обединение“  в 15 МИР – Плевен, Зеленогорски акцентира на отлива на гласове в полза на новия политически проект и липсата на партийни  структури в общините на партиите от Коалицията. Включването на младите, според него, е пътят към успеха. Той  подчерта, че машинното гласуване има известен успех по отношение честността на изборите.  Според Зеленогорски, ниската избирателна активност  се дължи на умората от избори, пандемията,  изборите две в едно, както и  убедеността у част от хората, че резултатите са предопределени.

„Демократична България“ участва в преговорите и ще бъде съставено коалиционно правителство. Най-голямата цел е постигната. ГЕРБ и ДПС са извън властта. Надявам се, че ще има правителство, което ще изведе България от тази тежка криза“, каза в заключение той.

На журналистически въпрос ще има ли оставки във връзка с резултатите от изборите беше отговорено, че такива няма да има, тъй като това не е кадрови въпрос и загубата е заради изтичане на гласове към „Продължаваме промяната“.

Споделете:

Прочетете също

450904168 1001894185270441 6751637468246628993 n

Отлично представяне на НЧ „Осъм – 1894″ с. Градище  на фолклорния фестивал в Славяново

На 6 юли самодейците при НЧ „Осъм – 1894″ село Градище  участваха  във Фолклорния  фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *