Найден Зеленогорски /”Демократична България – Обединение”/: Имаме един добре балансиран екип и се надявам да се справим много добре на тези избори

„Демократична България – Обединение“ регистрира листата си в РИК Плевен. Снимка – Плевен прес.

В следобеда на 12-ти октомври „Демократична България – Обединение” регистрира в РИК – Плевен своята кандидат – депутатска листа, с която ще участва в изборите на 14-ти ноември. Водачът на листата Найден Зеленогорски каза направи пред журналисти кратка характеристика на листата, като каза:

Ние залагаме на леко освежена листа,която е приблизително същата като тази от 11-ти юли. Тогава тези избори ни донесоха един значителен успех, защото успяхме да повишим резултата си в абсолютна стойност около 50 % в плевенска област. И така спечелихме мандат.

Всъщност новото име в листата е на последният участник в нея и това е Мартин Заимов. Предполагам, че това е известна изненада за хората от Плевен. Но Мартин Заимов е наш приятел, хората от неговия корен са трайно свързани с Плевен. Той тепърва ще ни разказва за това.

Мартин Заимов е финансист, подуправител на БНБ. Човек, който доста е помагал на Плевен, включително и през осигуряване на средства за ремонта на Автогара – Плевен и други проекти в община и област Плевен. Той е един от най-добрите български финансисти.

Имам честта да водя листата, на второ място е Тодор Еленков, на трето място е г-жа Албена Симеонова, която е и водач на листата в Добрич. Следват г-н Генади Гешев, както и колегите от Червен бряг – д-р Николай Милев и общинският съветник Петко Петков, също и от град Левски Николай Любенов и бившия кмет на Левски Георги Караджов. Не съобщавам имената в тяхната поредност в листата.

В нея са и дамите Лора Герасимова и Лена Петрова, която участваше и в миналата листа. Също така кметицата на с. Бохот г-жа Бойка Пъшева, кмета на с. Гривица г-н Петър Георгиев, младият наш съмишленик и докторант в СУ „Кл. Охридски” Антон Начев.

В листата има и опитни хора, и млади хора, както и хора с експертиза. Бих казал, че отново имаме един добре балансиран екип и се надявам да се справим много добре на тези избори.

Плевен прес: Г-н Зеленогорски, какъв резултат гоните на предстоящите избори ?

Ще направим всичко възможно да се справим максимално добре. Още повече, че искаме да помогнем и на кандидата ни за президент г-н Лозан Панов и на кандидатката ни за вицепрезидент Мария Касимова.

Тепърва ще има социологически проучввания, тепърва ще развием кампанията си. Не знаем каква ще бъде тя – дали в условията на пандемия или на чист от пандемия терен. Факт е, че във втората реална кампания, когато имахме истинска такава, ние се справихме по-добре.

В една такава ситуация човек не би могъл да фиксира точен резултат, още повече, че това са избори 2 в 1. Ще бъдат изцяло машинни, ще се гласува по начин, който може да притесни известна част от нашите избиратели. Но като цяло залагаме на една активна кампания и на това, да се борим за повече от един мандат.

Кое е най-важното ? Ние много пъти сме говорили за нашата програма. Тя не се е променила, но сега ще акцентирам върху едно – инвестициите в човека. За нас инвестициите в човека са най-важното нещо. Инвестиции в здравето на човека, образованието,  в неговата култура, възпитание. Защото това, което има Плевен и плевенска област са хората. И те са най-важния елемент. Инфраструктурата си е инфраструктура, но хората със своите предприемачески умения, със своите усилия да се ангажират с просперитета на областта – това е най-важното.

През тези последни седмици говорим отново за върховенство на закона, за необходимостта от промяна в Конституцията по линия на съдебната власт, но бих казал и по линията на силна местна власт. На финансова децентрализация, нещо на което ние много държим. Както се надяваме да има и едни по-ефективни мерки в битката с Ковид, да има повече средства за образование, култура. Културата много изостава, а в плевенска област има сериозен образователен и интелектуален елит. И ние искаме да го подкрепим.

Плевен прес: Изборите 2 в 1 ще помогнат или ще попречат на резултатите, които очаквате?

Последните проучвания твърдят, че около 53 % ще гласуват за президент, а 48 % за Парламент, т.е. малко се вдига избирателната активност. Допускам, че от това, че са две в едно, ще повиши избирателната активност. А това би било полезно за една по-здрава демокрация и по-представителни резултати.

Ето и самата листа:

№ по редСобствено имеБащино  имеФамилно име 
 
1НайденМариновЗеленогорски 
  2ТодорГеоргиевЕленков 
  3АлбенаСимеоноваВърбанова, 
  4ГенадийГешевПъшев 
  5НиколайАтанасовЛюбенов 
    6НиколайВалентиновМилев 
  7ПетърАсеновГеоргиев 
  8ПеткоИвайловПетков 
  9ЛораИлияноваГерасимова, 
  10БойкаЛюбеноваПъшева, 
11ВалериИлиевИлиев 
12ГеоргиЕвлогиевКараджов 
  13ЕленаСашеваПетрова – Найденова 
14АнтонВалериевНачев 
  15МартинМихайловЗаимов

Прочетете също

Десислава Трифонова /ГЕРБ/: Личната ми кауза е привличане на инвестиции в област Плевен чрез добра индустриална зона, реклама на региона и екипна работа с общините

Десислава Трифонова, кандидат-депутат от листата на ГЕРБ-СДС, под № 3 и преференция 103, за участие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *