Над 800 участници се включват в десетото издание на Маратона на приятелството в Плевен

5 4 jpg

На 19 май 2024 г., неделя, ще бъде даден старт на десетото издание на Маратона на приятелството, чийто домакин традиционно е Плевен, съобщават от общината. Събитието започва в 9.00 часа на централния пл. „Възраждане“. Маратонът отново има своята благотворителна кауза – тази година тя е набиране на средства за стипендия за студент в Медицински университет – Плевен, изгубил единия или двамата си родители или израснал в специализирана институция.

С разнообразието си от дисциплини всяка година Маратонът привлича все повече състезатели, както от България, така и от Алжир, Германия, Индия, Италия, Мароко, Нидерландия, Румъния, Шри Ланка, Великобритания и САЩ. На 19 май очакваме над 850 участници на възраст от 6 до 78 години.

От създаването си Маратонът на приятелството работи за приобщаването на хората с различни способности, както и на малцинствата – като доброволци в организацията на събитието активно се включват представители на местната ромска общност в Плевен.

Повече информация за Маратона на приятелството – Плевен:
– уебсайт: https://plevenmarathon.com/
– Facebook: https://www.facebook.com/PlevenMarathon/

– LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/pleven-friendship-marathon – събитието във Facebook: https://bit.ly/plevenmarathon24

Споделете:

Прочетете също

IOAN

На Еньовден отбелязваме рождението на Св. Йоан Кръстител Предтеча

ИМЕН ДЕН ПРАЗНУВАТ МНОГО ИМЕНА Българската патриаршия чества рождението на Св. Йоан Кръстител на Еньовден …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *