Над 70 допълнителни пътни знака в Кайлъка

Поставиха забранителни знаци за влизане с превозни средства по алеите на парк „Кайлъка“

Парк “Кайлъка”. Снимка – Пресцентър община Плевен

Пътни знаци В1 – „Забранено влизането на пътни превозни средства”, бяха поставени на четирите основни входа в парк „Кайлъка”

Решението беше взето след проведена работна среща между кмета на Община Плевен Георг Спартански и гл. комисар Веселин Вътов, директор на ОД на МВР – Плевен. Целта е осигуряване на добър обществен ред на територията на природен парк „Кайлъка” и недопускане движението и паркирането на превозни средства по алеите, детските, спортни площадки и край търговските обекти.

В парка ще се допуска единствено

кратковременен престой за товаро-разтоварна дейност

при обслужване на търговските обекти. За целта Община Плевен ще издава пропуски за движение и престой по уличната мрежа с ограничения при транспортно обслужване на обектите на територията на парка.

Достъп без ограничения ще имат автомобилите на МВР, Спешна медицинска помощ, Пожарна и аварийна безопасност.

Продължават и дейностите по прочистване на подрасти и премахване на сухи и паднали клони  в Кайлъка

от работници на общинското дружество „Паркстрой”. Ще бъдат ремонтирани и освежени детските площадки в парка, ремонт ще бъде направен и на алейните настилки и осветление, на пейките, масите и перголите. За по-голяма безопасност ще бъдат поставени и над 70 допълнителни пътни знака по шосето за автомобили в защитената местност.

Виж още: Георг Спартански – Амбициран съм „Кайлъка” отново да стане приятно място

Прочетете също

ХV-ят Регионален детско-юношески конкурс "Фолклорни приумици" за певци и инструменталисти се проведе без участници от община Червен бряг

ХV-ят Регионален детско-юношески конкурс “Фолклорни приумици” за певци и инструменталисти се проведе без участници от община Червен бряг

Организатори на конкурса са Народно читалище “Никола Йонков Вапцаров 1908” – гр. Червен бряг и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *