Над 5 хиляди лева дава Министерството на културата на Военно-исторически музеи – Плевен /обновена/

Снимка – ВИМ, Плевен

За спечелен проект от МК съобщават до медиите от Военно-исторически музеи – Плевен. Ето цялата информация:

„През м. юли 2021 г. Регионален военноисторически музей – Плевен спечели проект и подписа Договор с Министерството на културата за предоставяне на финансова подкрепа в размер на 5 686,44 лв. за реализация на проект „Основни мерки в консервацията, свързани с опазване на движими културни ценности от Сбирка Д – „Архиви”, Научен архив I и II при Регионален военноисторически музей – Плевен са грижата за правилното съхраняване”.

Основната цел на проекта е превантивната грижа – подобряване условията за опазване и правилно съхраняване на архивните материали, което е мярка към благоустройството на фондохранилището като цяло.

Проектът ще се реализира в срок до 20.11.2021 г.

Този проект е реализиран изцяло с финансовата подкрепа на Министерство на културата“.

Бел. на редакцията: Досадна грешка е допусната в заглавието на статията: 5 милиона вместо 5 хиляди. Извиняваме се на читателите и музейните работници. Вземаме си бележка. Но пожелаваме на РВИМ да има късмет и със спечелването на 5 милиона.

Снимки – Военно – исторически музеи, Плевен.

Прочетете също

Десислава Трифонова /ГЕРБ/: Личната ми кауза е привличане на инвестиции в област Плевен чрез добра индустриална зона, реклама на региона и екипна работа с общините

Десислава Трифонова, кандидат-депутат от листата на ГЕРБ-СДС, под № 3 и преференция 103, за участие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *