Над 1000 ученици и 100 първолаци посрещнаха учебната година в община Левски

УЧИЛИЩЕ 1

Над 100 първолаци в община Левски прекрачиха за първи път училищния праг днес.

За 1021 ученика в пет неспециализирани общински училища и една професионална гимназия – ПГССТ „Никола Йонков Вапцаров“ в Левски с общо 96 ученици в 6 паралелки започна новата учебна година.

Изучаваните професии и специалности там са: „Техник на селскостопанска техника“ , „Механизация на селското стопанство“; „Спедитор – логистик” и „Монтьор на транспортна техника”.

В навечерието на 100 годишнината от създаването си СУ „Крум Попов” СУ „Крум Попов” посрещна 540 ученици, от които 45 са първолачета. Училищното знаме беше осветено от отец Георги и отец Николай. Гости на празника бяха кметът на Община Левски Любка Александрова, Петя Чолакова, ст. експерт „Образование ,култура и спорт” и Илияна Александрова  от отдел образование и култура в Община Левски. Директорът инж. Наталия Чингова приветства всички на празника и отбеляза, че в училището с гордост се съхраняват традициите на образователното дело и любовта към науката. СУ „Крум Попов”в своята вековна история е дало на страната професори, академици, светила на световната наука, стотици медици, инженери и учители, отбеляза инж. Чингова. Тя обеща през новата учебна година ръководството на училището да работи за развитието на учебно-образователния процес и авторитета на учебното заведение.

Кметът на Община Левски Любка Александрова подчерта, че изминалите 100 години са освен привилегия и отговорност. Тя каза, че СУ „Крум Попов” през изминалите години е наричано академично градче, от университетите приемали студенти от училището.

Кметът пожела на всички ученици да прегърнат мисията на грамотността, а на първокласниците с любов да изучават всяка буква. “Спокойна и успешна нова учебна година и на многая лета!”

Песните, стиховете и пожеланията на първокласниците и учениците от СУ „Крум Попов”изпълниха празника с радост и настроение.

Специален поздрав към първолаците от името на родителите отправи и учителката Магдалена Петрова.

За бъдещите първокласници се грижат в четири детски градини – с общо 420 деца в целодневна организация на предучилищното образование, научаваме от  Петя Чолакова. Осигурени са групи и за деца в яслена възраст до 3 години в Левски и селата Малчика и Обнова.

Споделете:

Прочетете също

452647585 881642437340903 4772664195016882653 n

С курбани почетоха свети Илия в червенобрежко

На 20 юли всяка година Православната църква прославя свети пророк Илия – един от най-великите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *