Последни новини
Начало | Новини | Над 100 килограма безакцизен тютюн иззеха плевенските полицаи само за ден

Над 100 килограма безакцизен тютюн иззеха плевенските полицаи само за ден

Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, специализирани полицейски сили и Базова научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен вчера около 09:30 часа са извършили проверка в частен дом в село Буковлък. Имотът е обитаван от 51-годишен. Намерени и иззети са осем полиетиленови чувала, съдържащи нарязана жълто-кафява листна маса, наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн с общо тегло около 80 кг. Предстоят експертизи на иззетото количество суха маса. 51-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК.
На същия 21 януари около 17.15 часа на първокласен път – 3 в посока на движение към град София екип на сектор “Пътна полиция” при ОДМВР – Плевен спира за проверка лек автомобил “Ауди А4”. Установена е самоличността на водача – 27-годишен от село Септемврийци, област Монтана и на пътника – 56-годишен от село Дондуково, област Монтана. В багажното отделение са открити три полиетиленови чувала, съдържащи нарязана жълто-кафява листна маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с общо тегло около 30,500 кг. Листната маса е иззета с протокол за претърсване и изземване. Предстоят експертизи. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен и е образувано досъдебно производство.


3.500 килограма тютюн без бандерол пък са иззели и служители на Второ РУ – Плевен на кооперативния пазар в Плевен. За времето от 7 часа до 19 часа служители на Второ РУ – Плевен са извършили проверки. На улица „Александър Батенберг” на тротоара зад контейнери за отпадъци са намерили полиетиленов плик с тегло 3.500 кг /три килограма и петстотин грама/ суха тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн. Предстои назначаване на експертизи на иззетото количество. За намерено е съставен констативен протокол. По случая продължава работата полицейски инспектор. Проверките ще продължат. 

Прочетете също

Партизан за бой се стяга – червенобреждани излизат в търсене на невъзможното срещу Левски

Източник на снимката – SPL / Sports Lens „Партизан“ (Червен бряг) излиза днес, 21-ви октомври, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *