Последни новини
Начало | Новини | Награда на Международен културен форум за десетгодишната Симона Стефанова от град Левски

Награда на Международен културен форум за десетгодишната Симона Стефанова от град Левски

Симона Стефанова , третокласничка от СУ „Крум Попов“, е отличена с Втора награда в раздел „Графика“ на Международения културен форум „Велики Преслав – историята на цял един народ“, проведен за втора поредна година в гр.Велики Преслав под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова.

Творбата на Симона, портрет на великия държавник Цар Симеон, е сред експонатите на богата изложба, подредена в Тържествената зала на музей „Велики Преслав“. Хубавата новина научаваме от Леонетка Данаилова, главен учител в СУ „Крум Попов“.

Наградата на Симона епоредно доказателство за таланта на десетгодишното момиче, което участва и в конкурси за поезия,  състезания по математика и вече има натрупани отличия за радост и гордост на град и община Левски. За развитието на художествената и дарба се грижи художникът Иво Панов, а за постижението си в културния форум тя получава и  грамота и изящна пластика.

Леонетка Данаилова: „Конкурсът е естествена връзка на българските деца у нас и по света – те заедно пишат, рисуват и черпят вдъхновение от нашата история . Тази година във форума участват 420 деца и младежи от цялата страна и от българските общности по света.”

Церемонията по награждаването на участниците във форума на 19 април е открилта от Илияна Йотова .

Прочетете също

Партизан за бой се стяга – червенобреждани излизат в търсене на невъзможното срещу Левски

Източник на снимката – SPL / Sports Lens „Партизан“ (Червен бряг) излиза днес, 21-ви октомври, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *