Наближава края на ремонта на автогара Плевен

Георг Спартански – кмет на Плевен. Снимка – „Плевен прес“.

Това обяви кметът на Плевен – Георг Спартански днес, 3 декември, пред журналисти.

Сградата на автогара Плевен е в ремонт от м. май 2021г. и според проекта ще бъде готова до 13 януари 2022г.

Сградата е реновирана, предвидена е вътрешна и външна изолация, подмяна на прозорци и врати, ремонт на покрива, нов плац и навеси на спирките.

Ремонтът се осъществява със средства от Фонда за градско възстановяване и развитие. Фондът подпомага общините да реализират проекти от обществено значение.

Ремонтът на автогарата е наложен от изискванията, на които трябва да отговаря подобно съоръжение.

„Автогарата е една от вратите, през които гражданите и гостите излизат и  влизат  в нашия град. Пътникопотокът е в рамките на стотици хиляди хора за година. За Плевен, като 7 – ият град по големина в България, не е без значение как изглеждат нашите входно-изходни врати. Малко са общините, които имат собствена автогара в България, ние сме една от тях. За нас беше от първостепенно значение да осигурим една комфортна среда за пътниците, които идват или си тръгват от Плевен“ , каза Георг Спартански и добави, че след физическото приключване на ремонта ще има още около месец, за да бъде финализирана и съпътстващата документация.

Кметът изказа благодарност на гражданите, на гостите на Плевен и на фирмите превозвачи за разбирането и търпението, което са проявили.

„Ремонтът на Автогарата е на стойност 2 милиона 183 хиляди лева, фирма изпълнител „Екодин“ и срок на изпълнение на строително -монтажите работи трябва да приключи на 13 януари 2022г.“, припомни зам. кмета на Плевен Стефан Милев и акцентира на променения подход за автобуси, новия изход, спирконавеса, мястото за изчакване на автобусите, изцяло променения вътрешен дизайн, санитарни помещения и подходи и удобства за хора с увреждания и майки с деца. Той обясни, че  пускането в експлоатация на автогарата ще зависи от свикването на държавна приемателна комисия, която трябва да приеме обекта.

Споделете:

Прочетете също

Никопол празнува на 12 и 13 август

Община Никопол. Снимка – интернет. Община Никопол с празнична програма по случай празника на града. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.