Мeдицински университет – Плевен е отличен с награда за внедрени иновативни технологии за 2021 година

Rektor MU Pleven
Проф. д-р Добромир Димитров, Ректор на Медицински университет – Плевен. Снимка – Пресцентър.

Годишното отличие за внедрени иновативни технологии за 2021 година бе присъдено на проф. д-р Добромир Димитров, Ректор на Медицински университет – Плевен. Наградите са на предаването „На фокус“ на Зетра ТВ и по традиция се връчват на изявени личности, като сред наградените са кметове, общественици, ръководители на институции, учители, журналисти и други.

Медицинският университет в Плевен е единственото висше училище в Северна България, удостоено с приза за иновации в образованието. Получавайки наградата ректорът проф. Димитров благодари с думите: „За мен е изключителна чест да приема тази награда от името на висшето училище. Радвам се, че това е признание за усилията на Университета да предлага иновативно и съвременно висше образование в областта на медицината, фармацията, здравните грижи и общественото здраве“.

Днес Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) се откроява на картата на висшето медицинско образование у нас и в Европа със съвременния си облик на водещ образователен и научноизследователски център с приоритет в развитието на роботизираната хирургия и телемедицината, привличащ все повече български и чуждестранни студенти. 

Пресцентър МУ Плевен

Споделете:

Прочетете също

5 5

Сияна Дянкова от арт школа „Колорит“ – Плевен е финалист в световен онлайн конкурс в Англия

Седемгодишната Сияна Дянкова от арт школа „Колорит“ – Плевен е финалист на Световния онлайн конкурс …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *