Начало | Общество | Мълчанието на плевенските депутати

Мълчанието на плевенските депутати

Оглушително мълчание идва откъм плевенските депутати за ставащото в страната. А стават събития, които разтърсват социалните мрежи, станали  единственият отдушник за електората. И за които той очаква да чуе какво ще кажат народните избраници. Защото според Конституцията и Правилника за дейността на народното събрание, същите носят отговорност за:

  • участието в разработването и приемането на водещите решения в държавната политика и в създаването на закони, въплъщаващи тези решения.
  • контрола върху упражняването на държавната политика.
  • оказването на помощ и съдействие на гражданите.

Деветимата изпратени с нашите гласове депутати в НС не намериха за необходимо да кажат какво става и какво мислят за някои от големите скандали станали в страната. Да успокоят или заострят вниманието на своите избиратели върху ставащото. И с това да спечелят уважение за своя аналитичен ум, смела позиция и родолюбив дух.

Факти – много, ще споменем само някои от тях.

Месец април 2017 г. Дългогодишно функционирала престъпна група в Плевен е разбита при акция на спецпрокуратурата и ГДБОП. В акцията участват 70 униформени. Групата се е занимавал с рекет, побоища и насилствена охрана на големи търговски обекти. Задържани са петима, сред тях Камен Балбузанов /Куката/, Ивайло Бировски /Иво бокса/ и др. Началникът на спецпрокуратурата Иван Гешев прави гръмки изявления в медиите за „феодалните владения“.

Месец юни 2017 год. Прокурор Димитър Захариев от Окръжна прокуратура в Плевен е задържан в Съдебната палата в София. Същият е бил в Софийски градски съд като подсъдим за оказване на натиск върху свидетел по делото „Октопод“. Шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев съобщава, че Захариев е привлечен като обвиняем за участие в организирана престъпна група и изнудване.

Столичен всекидневник съобщава, че висши полицаи и съдийка от Плевен са заподозрени за покровителство над бандата на Камен Балбузанов-Куката. Това разкриват източници от съдебната система, запознати с разследването около разбитата банда на плевенския мафиот. По думите им срещу униформените и магистрата има събрани немалко факти, уличаващи ги във връзки с хора на Куката. Това от своя страна дава основание на спецченгетата да започнат нова разработка.

За Красьо Черния и Иво Радев /бивш шеф на Окръжна прокуратура/ изобщо няма да споменаваме. Както и за общинския съветник /вече бивш/ Методи Петков от с. Буковлък. Както и за изчезналия собственик на плевенския хлебозавод Йоско Исаев, или за скандалното придобиване на „Рубин“ от Цветан Василев и Богомил Манчев.

Плевен се прочу с пробитите си ченгета, прокурори и съдии. За всичко това да сте чули нещо от тези, които трябва да „оказват помощ и съдействие на гражданите“. Същите тези граждани, които са изнудвани, бити, ограбени от плевенската мафия.  И за които няма закрила и правосъдие.

Плевенските депутати мълчат за всичко това !

Месец септември 2017 год. Национална телевизия показва в свой репортаж как плевенски депутат от групата на „Обединени патриоти“ уверява журналистите, че болният прокурор и обвиняем Димитър Захариев го посрещал с патерици, защото имал спукана тазобедрена става. В същото време скритата камера показва срещата на въпросният депутат с Димитър Захариев, който няма никакви патерици.

Месец септември 2017 год. Интервю на министър председателя Бойко Борисов по национална медия, в което той заявява, че няма как да сме част от Европа и членове на НАТО, и да казваме, че Русия не ни е враг. Ако стане война ние ще се бием на страната на НАТО. В същото време България водила прагматична дружба с Русия ?!

Да сте чули някои от плевенските депутати да кажат на плевенчани какво всъщност става ? И каква е тяхната позиция за казаното от Бойко Борисов ?

И как Плевен ще отбележи 140-годишнината от Освобождението, 40 години от построяването на „Панорамата“ и 135 години от смъртта на ген. Скобелев при тази ситуация ? Ще се откаже ли от патронажа на тържествата президента Радев ? Приел ли е президентът на Русия Вл. Путин поканата да присъства на националните тържества ? И как хем ще правим национални тържества, в които исторически присъства Русия, хем същата е враг на България ?!

Плевенските депутати мълчат за всичко това ! Мълчат и тези, които са ги избрали ! Цари всеобщо мълчание за мафиотските структури в Плевен, за скандални сделки, за пробити плевенските магистрати, полицаи и началници, за източването на фирми, за политическите назначения, за депутатските кадрувания, и още, и още …

Но мълчанието днес ражда викове утре, както сполучливо беше озаглавена една кампания на УНИЦЕФ през 2009-та година.

Прочетете също

На 11 ноември 1952 година, комунистическият режим убива Евгений Босиилков

Портрет на Евгений Босилков. Художник – Христо Вачев. Евгений Босилков е роден със светското име …

3 коментара

  1. Какви депутати са тези бандити? Само далавери и тъмни сделки…Оставка на “Бандитския Сговор”!

  2. Много скоро ще излезат наяве скандалните далавери на някои от тези случайници!

  3. Рачко Пръдлето

    А кметът и председателят на общинския съвет да не би да казаха нещо по гореизброените теми? Мартин Митев всъщност също бе заснет да ходи на крака при Захариев.
    Ееми тука сте прави – “евалата” на плевенските политици – от маминото синче Бурджев през Кондьо та до кмета и Мартинчо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *