Мъж е осъден на две години затвор за кражба

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура- Плевен е осъден Л.Т., на 32 години, за извършена кражба на чужди движими вещи при условията на опасен рецидив.

Същият е признат за виновен за това, че за времето от 17:00 часа на 11.06.2021г. до 10:55 часа на 14.06.2021г., в гр. Чeрвен Бряг, от автовишка и автокран, паркирани на строителна площадка, при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот, отнел различни по вид чужди движими вещи на обща стойност 4376 лева, от владението на търговско дружество, без съгласие на техен представителен орган, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2 вр. чл. 195, ал. 1, т. 3 вр. чл. 194, ал. 1 вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ от НК.

По делото е установено, че Л.Т. решил да извърши кражба на вещи от строителна площадка, стопанисвана от дружеството. За целта взломил катинар на отделения, където се държали вещи, нужни за работата на дружеството. Оттам отнел ударна електрическа бормашина, инверторен електрожен, акумулаторен гайковерт, електрически ъглошлайф и други вещи, след което ги откарал в необитаем дом.

От извършените действия на служители на РУ Червен Бряг същият бил установен като извършител на деянието.

В хода на разследването част от отнетите вещи били установени и върнати на собственика.

За това престъпление, с влязла в сила присъда, Районен съд – Червен Бряг му наложил наказание лишаване от свобода за срок от 2 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Споделете:

Прочетете също

„Сърце и Мозък“ – Плевен стартира програма в полза на пациентите с карцином на гърда

Снимка – Пресцентър МБАЛ „Сърце и мозък“-Плевен. Пациентите с карцином на гърда, които желаят да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *