МУ преминава към онлайн обучение за две седмици

Медицинският университет в Плевен преминава към обучение в електронна среда за срок от две седмици, съобщава БНР-Плевен. До момента 17 студенти са с положителни PCR тестове, продължават изследванията на контактните лица.

Във връзка с усложняващата се и динамична епидемична обстановка в здравните заведения, в региона и цялата страна, и с цял опазване здравето на студентите и преподавателите на висшето училище, Академичното Ръководство взе решение за преминаване изцяло към обучение в електронна среда за срок от две седмици, считано от 19 октомври.


Единствено обучението на стажант-лекари, VІ курс, Медицина, ще се провежда присъствено и по график. За преподаватели и служители работният процес също ще продължи  продължи присъствено
Достъпът на студенти до сградите на университета се ограничава, с изключение на случаите при необходимост от решаване на неотложни административни въпроси. Преустановява се ползването на медицинската библиотека и спортната зала.

Мярката е превантиван, в момента в Медицинския университет се обучават близо 1400 български и чуждестранни студенти. До вчерашния ден /б.а. 17-ти септември/, общо 17 студенти са дали положителни проби, уточни Велина Дукова, експерт връзки с обществеността.

Продължават да се изследват всички контактни лица. Ръководството обръща внимание на студентите да спазват всички противоепидемични  мерки и напомня, че посещението на занятия в електронна среда е задължително.

Споделете:

Прочетете също

Според социологическите агенции „Възраждане” е четвърта политическа сила. Според „Възраждане” – са първа.

Снимка – интернет. Социологическите агенции Тренд, Галъп и Алфа рисърч публикуваха свои проучвания за електоралните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.