Последни новини
Начало | Новини | МОН очаква 2000 училища да кандидатстват за електронни дневници

МОН очаква 2000 училища да кандидатстват за електронни дневници

2000 училища ще могат да бъдат финансирани за закупуването на електронни дневници от министерството на образованието и науката. Това съобщи просветният министър Красимир Вълчев.

” Очакваме близо 2000 да кандидатстват и да получат финансиране за електронен дневник по националната програма” Информационни и комуникационни технологии “”, заяви той.
От миналата учебна година някои училища  оставиха хартиените дневници в историята и минаха на електронни. “Постепенно всички училища ще преминат на електронни дневници. Това не е задължително, но бих казал, че в по – голяма степен електроизточнизацията е неизбежна. Тя няма да се случи само по отношение на дневниците, а на цялостната административна дейност на училището “, смята Вълчев.
Всяко училище може да кандидатства за финансиране за абонамент за електронен дневник. Условието е да имат модул за уведомяване на родителите и възможност за мобилно приложение с безплатно известяване. При избор на по – скъп пакет с повече възможности, абонаментът обаче се доплащане.”Финансирането зависи диференцирано в зависимост от броя на учениците “, уточни министъра.
Бележниците обаче не отпадат задължително. Това е въпрос на избор на училището, като то може да има и една преходна година на електронен и хартиен дневник.

Прочетете също

Различията между Северна и Южна България бяха темата на онлайн форум в Свищовската стопанска академия

Кръгла маса на тема „Статистически измерения на регионалните различия и неравенства между Северна и Южна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *