Последни новини
Начало | Без категория | Млади плувци в надпревара за купа „Плевен”

Млади плувци в надпревара за купа „Плевен”

В последните години се забелязва засилен интерес на плевенските деца и юноши към плуването. В подкрепа на тази тенденция училища „Европа” Плевен, плувен клуб „Инвиктус” и Аква Център организират турнир, които обхваща периода май-септември 2017 година. Участниците са разпределени в три възрастови групи отделно за момичета и момчета, както следва: група В, която обхваща родените през 2004 и 2005 ; група Б – тези, родени през 2006 и 2007 и група А – най-малките с рождена дата през 2008 г.

За всяка възрастова група са организирани по три състезания отделно за момичета и момчета, общо 18 на брой в дисциплините: свободен стил, гръб и брус. Победители в турнира се излъчват от всяка възрастова група въз основа на постигнат най-висок сбор точки от всички проведени състезания. Те получават право за картотекиране в представителния отбор на клуб „Инвиктус”, който подготвя състезатели за участие в републикански състезания, както и право за участие в заключителното представително състезание от турнира през м.септември.

Организаторите са предвидили многобройни награди за участниците в отделните етапи на турнира. В рамките на отделните състезания всички състезатели получават грамоти, а класираните на първите три призови места – медали. Момичето и момчето, заели първо място, получават месечна карта за осем безплатни занимания в плувната база. На победителите в турнира се полагат купи, грамоти и право на участие в представителния отбор. Както вече беше споменато, в края на цикъла ще се проведе заключителното състезание за купа „Европа”, която ще бъде връчена на клуба, събрал най-много точки по регламента на FINA . Класираните на първо, второ и трето място индивидуални победители ще получат медали, а момичето и момчето шампиони ще могат да се възползват от едногодишни стипендии за обучение в училища «Европа» Плевен.

Официалното откриване на турнира и неговият първи кръг се проведе на втори април в плувната база на у-ще «Иван Вазов». В своето приветствено слово председателят на клуб «Инвиктус» Кирил Бъчваров открои краткото, но изключително успешно развитие на  детските плувни спортове в нашия град, в резултат на което имаме вече републикански шампион на 50 метра бруст в лицето на Радо Стойчев, а участието в международния турнир в Германия е ознаменувано с много медали.

Първото състезание на турнира беше истински спортен празник с участието на 191 деца от трите възрастови групи в дисциплината «свободен стил». Класираните на първите три места момичета и момчета получиха своите медали от Цветозар Маринов, управител на училища «Европа». Следващият кръг от този единствен по рода си турнир ще бъде проведен на 30 април.

Прочетете също

Опитаха да нападнат три жени в кв. “Дружба”, нападателите избягаха

На 6 септември в 21:35 часа в полицията от телефон 112 е подаден сигнал за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *