Начало | Новини | Млади възрожденци от село Асеновци по стъпките на Апостола

Млади възрожденци от село Асеновци по стъпките на Апостола

Младите възрожденци от  клуб „Млад възрожденец” в с.Асеновци нарекоха своята  екскурзия в годината на Васил Левски  „По стъпките на Апостола”. За незабравимите преживявания на децата разказва Петранка Стефанова- ръководител на клуб „Млад възрожденец”при НЧ „Съзнание 1894” с.Асеновци:

„В Къкринското ханче младите възрожденци   с интерес изслушаха беседата за залавянето на Дякона Левски. Видяха леглото в  което  е спал, софрата , плета на който се е закачил и са го заловили заптиетата.Впечатлени бяха от вековният бряст/сега реставриран /, който е станал ням свидетел на сцената при залавянето на В. Левски.Младите възрожденци от с.Асеновци се поклониха пред паметника на Апостола, поставиха цветя и развяха българското знаме.

Следващото предизвикателство за тях, беше изкачването на 2128 стъпала до връх Шипка и обратно. Всички преминаха теста за издръжливост, влязоха и разгледаха костницата и там, където са паднали българските опълченци и за свободата на нашия народ. Горе на върха, развяха българското знаме.

Този ден ще остане за нас незабравим,  споделиха децата на връщане“.

 

Прочетете също

Рожден ден празнува бившият плевенски кмет Андрей Романов

Андрей Романов. Снимка – лична фейсбук страница. На днешния 30-ти ноември своя 94 – ти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *