Начало | Новини | Млади възрожденци от село Асеновци по стъпките на Апостола

Млади възрожденци от село Асеновци по стъпките на Апостола

Младите възрожденци от  клуб „Млад възрожденец” в с.Асеновци нарекоха своята  екскурзия в годината на Васил Левски  „По стъпките на Апостола”. За незабравимите преживявания на децата разказва Петранка Стефанова- ръководител на клуб „Млад възрожденец”при НЧ „Съзнание 1894” с.Асеновци:

„В Къкринското ханче младите възрожденци   с интерес изслушаха беседата за залавянето на Дякона Левски. Видяха леглото в  което  е спал, софрата , плета на който се е закачил и са го заловили заптиетата.Впечатлени бяха от вековният бряст/сега реставриран /, който е станал ням свидетел на сцената при залавянето на В. Левски.Младите възрожденци от с.Асеновци се поклониха пред паметника на Апостола, поставиха цветя и развяха българското знаме.

Следващото предизвикателство за тях, беше изкачването на 2128 стъпала до връх Шипка и обратно. Всички преминаха теста за издръжливост, влязоха и разгледаха костницата и там, където са паднали българските опълченци и за свободата на нашия народ. Горе на върха, развяха българското знаме.

Този ден ще остане за нас незабравим,  споделиха децата на връщане“.

 

Прочетете също

Евродепутатът Андрей Новаков и Мирослав Петров на среща с превозвачи от плевенска област

Евродепутатът от ГЕРБ – ЕНП Андрей Новаков се срещна с представители на превозваческия бизнес от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *