Младежки спортен панаир събра плеяда шампиони в Плевен

Ренета Камберова, от златния ансамбъл по художествена гимнастика, сред децата на Плевен. Снимка – пресцентър.

Плевен посрещна петото издание на Младежкия спортен панаир „Път към здравето“, организиран от асоциация „Докосни дъгата“ и ММС. Стотици деца, младежи и родители станаха част от събитието, което изпъстри неделния ден в града на Панорамата с много спортни емоции, музика, настроение, усмивки и забавление.

Плеяда български звезди от различни сфери на живота пристигна в града на Панорамата, специално за мащабната инициатива. Сред гостите бяха Шеф АндреТокев, олимпийските медалистки Елица Янкова и РенетаКамберова, световният шампион по бокс Детелин Далаклиев, международният майстор по шах Цвета Галунова, параолимпиецът Михаил Христов, каскадьорът, актьор и кечист Иван Костадинов – Рампейдж, легендите на плевенския баскетбол Дарин Великов, Александър Дяковски и ТодорТодоров, директорът на ДКТ „ИванРадоев“ Васил Василев и др..

Вляво – световният шампион Детелин Далаклиев. Снимка – пресцентър

За мероприятието, провелосе в УСШ – Плевен, “долетя” и орлицата Фортуна, която бе придружена от главния скаут на ПФК ”Лудогорец” Валентин Станчев и шампионската купа на разградчани. Гостите на спортния панаир имаха възможност да си направят снимки с трофея и впечатляващата птица, както и да научат подробности за него от дресьора Виктор Бариос Бернабе.

Орлицата Фортуна, атракцията на спортния панаир в Плевен. Снимка – пресцентър.

Спортният празник в Плевен бе съпътстван от концерт на популярните музикални звезди Цвети и Светльо от „Експоуз“, Валентина Александрова, Торино и Пашата, които нажежиха атмосферата с горещи изпълнения и заредиха с положителни емоции всички присъстващи. След музикалната част изпълнителите доказаха, че не само могат да пеят, а имат и редица други умения. Те, заедно с останалите специални гости, се включиха в спортните демонстрации. В проявата, акцентираща върху здравословния начин на живот, здравословното хранене и физическата активност, участваха плевенски клубове по футбол, баскетбол, волейбол, бокс, карате, тенис на маса и др. Всички те с огромен ентусиазъм демонстрираха уменията си и нагледно показаха ползите от спортуването.

Шеф готвач Андре Токев с многобройните си почитатели. Снимка – Плевен прес.

По време на спортния панаир Шеф Андре Токев и неговият помощник Шеф-готвач Сали, също имаха специална мисия – да коментират с младежите важността и значимостта на здравословното хранене, като не пропуснаха да им отправят редица ценни напътствия в тази насока.

По темата активни и полезни  със съветите си, бяха и студентите от Медицински университет – Плевен,Георги Тодоров и Ина Николова.

През цялото време звездните спортисти и специални гости раздаваха автографи, снимаха се със своите почитатели и отговаряха на всички въпроси, които те им задаваха. Малки и големи плевенчани не пропуснаха възможността да си направят и селфита с тях, за да може споменът от срещата да бъде още по-емоционален.

Купата на шампионите на гости в Плевен. Снимка – пресцентър.
Васил Василев, директор на ДКТ „Иван Радоев“ със съпругата си Надя Дердерян и малкия Матей. Снимка – Плевен прес.

Младежкият спортен панаир „Път към здравето“ е част от дейностите по проекта„Младите хора – Бъдещето на България – отговорни и активни,“ на Асоциация „Докосни дъгата“ и  Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година /договор № 25-00-1/11.03.2021 г., проект № НПИМД-Н2-Т4-082/2021/, който има за цел да обедини популярни спортисти, топ готвачи и младежи от цялата страна в различни инициативи, акцентиращи върху здравословен начин на живот, здравословно хранене и физическа активност.

Гимнастички, участнички във форума. Снимка – пресцентър.
Екипът на Асоциация „Докосни дъгата“ със спортни звезди и съмишленици. Снимка – пресцентър.

Със съдействието на Асоциация „Докосни дъгата” специални интервюта за „Плевен прес” дадоха Шеф готвач Андре Токев и „златната” шампионка по художествена гимнастика – Ренета Камберова. Очаквайте интервютата в следващия брой.

Споделете:

Прочетете също

Община Кнежа ще чества 24-ти май с тържествено шествие

Снимка – Община Кнежа На 24-ти май в 10:00 часа Община Кнежа ще отбележи Деня …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.