Младежи от Тръстеник и Долна Митрополия се присъединяват към авиационното семейство на ВВВУ „Георги Бенковски“

VVVU 1

Ръководствата на СУ “Евлоги Георгиев“- гр. Тръстеник и СУ“Васил  Априлов“- гр. Долна Митрополия сключиха договори за съвместна дейност.

С началото на новата учебна година стартираха и първите съвместни начинания чрез програмата на МОН „Занимания по интереси“.

Програмата има за цел да се създадат условия за творческото развитие и осмисляне на свободното време на учениците, за  създаване на собствен стил на учене и трайни навици за планиране на учебното и извънучебното време у учениците и стимулиране на тяхното творческото развитие.

В сътрудничество между ВВВУ „Георги Бенковски “ и средищните училища на територията на община Долна Митрополия започнаха своята дейност три клуба.

  • Клубове по „Роботика“ с  ръководител  подполковник доц. д-р инж. Мартин Камбушев –главен асистент в катедра Катедра „Електротехника, автоматика и информационни технологии“ с учениците от 11 и 12 клас от  СУ“Васил  Априлов“- гр. Долна Митрополия и СУ“Евлоги Георгиев“-гр. Тръстеник . След преминаването на курса в клуб „Роботика“, участниците ще придобият знания и умения свързани с изследване, конструиране, управление, програмиране и експлоатация на роботизирани и мехатронни комплекси. Учениците ще създават истински роботи и с тяхна помощ ще пресъздават модели от заобикалящия ни свят.
  • В клуба по  „Авиомоделизъм“ с ръководител  полковник доц. д-р инж . Димитър Димитров-началник Катедра „ Електроника, навигация и комуникация в авиацията“, участниците ще придобият технически умения, ще развият въображението си, ще се научат  да работят в колектив .

Участници са ученици от 7 клас на СУ „Васил  Априлов“.  Те ще решават творчески задачи с проблемен характер  и ще изработят авиомодел по чертеж.

Заниманията на клубовете ще се провеждат във ВВВУ „Георги Бенковски“.

Клубовете ще приключат своята дейност с представителни изяви – изложба и демонстрации през юни 2022 година.

Началото на интересния и интригуващ път в науката бе поставено в присъствието на представители на ръководствата на трите образователни институции.

1 1 1
4 1
Споделете:

Прочетете също

dyjd

Облаци и дъжд днес в плевенско. Температурите падат

Днес, 14 юни, в плевенско и Централна Северна България облачността ще е променлива, по-често значителна. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *