Младежи от Плевен с първи начинания в бизнеса

Източник-Плевенпрес

На 13 ноември, вторник, от 14.00 часа в пресклуба на БТА Плевен, се проведе информационна среща на Сдружение „Регионален бизнес център“ в Плевен. Поводът бе представяне на проекта „Подадена ръка за успешна реализация – 2“.  Той се изпълнява с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2016-2020). Общата стойност на проекта е близо 14 000 лева, като срокът за реализация е шест месеца.

Целта на кампанията е стимулиране на бизнес инициативата и предприемачеството сред младежи от 15 до 29 години. Проектът включва екип от 5 преподаватели и 24 младежи от различни плевенски училища. Те биват разделени в три направления- туризъм, онлайн търговия и земеделия. Сформират се 12 екипа от по двама души с ясната идея до края на месец април да представят готов вариант на своите бизнес начинания.

За тази цел те ползват онлайн платформата на Blackboard (виртуална класна стая). Чрез нея бива осъществена комуникацията и обменът на информация между преподаватели и участници. “Това е и лесен начин за навигиране на работата. За участие в проекта се изисква нищо друго освен устройство с достъп до интернет-телефон, компютър и т.н.”-споделя Виолета Христова от преподавателския екип.

Самият бизнес план се изгражда по време на Workshop-лабораторията на проекта. Тя включва посещение на предприятия, запознаване на място с работния и финансов процес и трудовия колектив. Предвиден е и младежки лагер, на който участници имат възможност да защитят вече завършения бизнес проект пред представители на бранша. Така младежите биха добили реална представа за това как работи бизнес средата и какви качества са необходими, за да успеят в нея.

Инициативата все още е отворена за участие, като всички, желаещи да го сторят, могат да получат допълнителна информация от сайта на Онлайн академия към Регионален бизнес център Плевен.

Споделете:

Прочетете също

Пламен Тачев е водач на листата на ГЕРБ в 15 МИР Плевен, за изборите на 2 октомври

Пламен Тачев. Снимка – интернет. Пламен Тачев ще бъде водач в листата на ГЕРБ-СДС за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.