Последни новини
Начало | Новини | Мирослав Петров: Ситуацията в област Плевен е овладяна

Мирослав Петров: Ситуацията в област Плевен е овладяна

Областният управител Мирослав Петров съдейства за отпускане на военна техника от поделение 2880 Белене чрез изпращане на искане до министерство на отбраната.

Техниката е необходима за справяне с бедственото положение в пет населени места в община Белене.Със своя заповед от днес, 07.02.2020г, считано от 08.30ч на 07.02.2020г, кметът на Белене Милен Дулев обявява частично бедствено положение в кметствата – с. Бяла вода, с. Кулина вода, с Татари и с. Петокладенци, които от 01.00 ч на 06.02.2020 г. за повече от 30 часа нямат ел. захранване, питейна вода и мобилна връзка чрез нито един от мобилните оператори, което води до нарушаване на нормалния ритъм на живот на хората, се казва в заповедта на кмета Дулев. Срокът на действие на бедственото положение е до отпадане на обстоятелствата, предизвикали неговото обявяване. Частичното бедствено положение в Белене отменя въведеното в 21.30ч на 06 февруари бедствено положение в цялата община поради спиране на ел. захранването за повече от 20 часа/ от 01.00ч на 06.02.2020г. „Ситуацията в общините Пордим и Червен бряг се овладява, макар и там доста населени места да са без ток. По мое настояване от пожарната в Плевен бяха предоставени три генератора за Тотлебен и Пордим за две места за настаняване на деца с увреждания и една детска градина. Това стана още вчера към 17.30 – 18.00ч”, каза областният управител Мирослав Петров. По думите му кметовете са се ангажирали да осигурят горивото за тези генератори. „Екипите на ЧЕЗ работят постоянно. Аз поддържам пряк контакт с регионалния мениджър на ЧЕЗ, който отговаря за областите Плевен, Враца и Ловеч, както и с кметовете на общини и малки населени места”, каза още областният управител Мирослав Петров.

Все още без електрозахранване остават следните населени места от община Плевен: с. Горталово и с. Ралево, от община Пордим: гр. Пордим и всички села – 5бр. (без с. Згалево и с. Каменец), от община Левски: с. Стежерово, с. Божурлук, от община Белене: с. Бяла вода, с. Кулина вода, с. Петокладенци, с. Татари.Техническите екипи на пожарната през последното денонощие са отстранявали паднали дървета на различни места в общините Плевен, Белене, Никопол и Левски.

Прочетете също

От днес влизат в сила задължителните маски на открито

От днес, 22-ри октомври, се въвежда противоепидемична мярка за носенето на маска или друго средство, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *