Мирослав Петров /ГЕРБ/: Предаваме щафетата с чувство на гордост, достойнство и добре свършена работа

От ляво на дясно: Пламен Тачев, депутат в 45 НС, Мирослав Петров, бивш областен координатор на ГЕРБ, профд-р Григор Горчев, водач на листата на ГЕРБ за 15 МИР Плевен, Валери Лачовски, областен координатор на ГЕРБ. Снимка – Плевен прес.

На провелата се днес, 1 юни 2021 год. пресконференция в БТА – Плевен, Мирослав Петров, областен координатор на ГЕРБ – Плевен до 1-ви юни, заяви: „Предаваме щафетата с чувство на гордост, достойнство и добре свършена работа”. Това бе казано по повод неговата оставка като областен координатор на ГЕРБ.

Петров обяви, че с решение на централното ръководство на партията, за областен координатор на ГЕРБ е утвърден Валери Лачовски. Същият живее и работи в Кнежа като прокурист на местната МБАЛ.

Мирослав Петров направи ретроспекция на свършеното от него като областен управител на Плевен и лидер на областното ръководство на ГЕРБ. Отчете добрите изборни резултати на партията от 4-ти април и  информира, че след анализ на централното ръководство в София, е взето решение „да се даде път на младите, които да влеят нова енергия и идеи” в партията, както и да надграждат направеното от опитни политици като депутата Пламен Тачев, който има 5 мандата в Народното събрание.

Надява се Плевен да има скоро обходен път, а ако няма, да стартира алтернативния такъв от Плама до Боаза, за който той е положил усилия да стане. Финансирането е осигурено и реално този път ще се случи, каза Петров. Допълни, че въпреки липсата на инвестиции  за развитието на региона, в сравнение с Пловдив например, ГЕРБ Плевен има добри резултати – 3 депутати, колкото има и Пловдив.

От своя страна бившият депутат Пламен Тачев горещо благодари на журналистите за коректното отразяване на неговата работа на терен. Подчерта, че е отдавал цялата си душа и сърце на каузата ГЕРБ и политиката, която партията е водила през годините. Помоли за прошка ако някъде е грешил в работата си като депутат и също така дава прошка.  Ще помага на младите хора, които ще работят за каузата ГЕРБ. Подчерта, че ще има 100 % ангажираност  към каузата ГЕРБ, към лидера Борисов и местната структура.

Проф. Горчев, който отново ще е водач на листата на ГЕРБ в изборите на 11-ти юли, каза, че начинът, по който се прави смяната в областното ръководство на ГЕРБ, е достоен за уважение и е пример, тъй като е интелигентен и не е скандален.

„Това е показен интелигентен начин, който може да даде пример как в една партия де факто тя се възобновява”, каза проф. Горчев .И още:  „Тук не става въпрос за подаване на оставка,  а за преосмисляне на нещата и тук става въпрос за поставяне на партийния интерес над личния интерес. Тези двама мъже /М. Петров и П. Тачев, б.а./ направиха много за ГЕРБ, за проекти, които те движиха.”

Според проф. Горчев от тази пресконференция трябва да си вземат пример другите партии. Защото има скандали, листи, подреждане. „А вижте ние как го правим, заключи проф. Горчев. Заставаме с лицата си. Трябва да говорим интелигентно, да има диалог”.

От „Плевен прес” зададохме два въпроса – към стария и към новия областен координатор на ГЕРБ – Плевен.

Г-н Петров, кой ще бъде най-важният съвет, който ще дадете на г-н Лачовски, след преживените трусове в структурата на ГЕРБ – Плевен, с  изключвания от партията на членове и преминаването им в „Републиканци за България”, и напрежението, което имаше ?

Съветът, който бих му дал е първо – отношението му към хората. Отчитайки даденостите в Плевен, приоритетите на партията какво трябва да се случи и очакванията на тези членове, които са вътре. Много  хора влизат в ПП ГЕРБ и въобще в другите партии, с някакви свръх очаквания и въобще с някакви амбиции. Много реално трябва да се отсее това, какво ще се очаква от тях, какво реално би следвало и това, което буквално се случва на терен.

Така че, много ясно трябва да са диференцирани нещата . Ангажираността към хората, които си дават времето – личното, свободното, каузата ГЕРБ, която е, какво реално би ги мотивирало да стоят, да работят.

Това са нещата, които бих го посъветвал, чисто човешки неща, които са във всеки един колектив. За съжаление нещата са динамични, конюнктурни , но трябва да се намери баланса между тази ситуация и работата с хора.

Аз винаги съм казвал, че за мен работата с хора е най-трудната работа. Дори и с най-сложната машина е по-просто да се работи след като се овладее. Тя е някакъв алгоритъм и стереотип. Докато в човешките отношения всичко е много динамично, непредвидимо, сложно и тук си трябва умение, творчество, да се организират нещата.

Да, ценен е партийния опит в структури. Но според мен най-важно и ценно е, познавайки психологията на хората, отношенията с хората и може би малко 2-3 хода по-напред да се гледа.

Който ме разбрал – разбрал.

Г-н Лачовски, давате ли си сметка с какво се нагърбвате , това плаши ли ви, или не ?

Дали ме е страх ? Трябва да съм глупак ако не ме е страх. Положението е сложно. Аз съдя по структурата, която е при мен в Кнежа. Да, имам притеснение от това, че не съм плевенчанин.  И как ще бъда приет от плевенчани ?

Смятам, че трябва много разговори да проведа за много кратко време, със структурите на партията. Трябва да разговарям най-вече с общинското ръководство, което е в Плевен.  Да се поработи с него. Защото в него основно трябва да бъдат хора от Плевен.  Които наистина познават проблемите тук и които имат идеи за това, какво трябва да се промени.

Много ще е трудно . Но не мисля, че ще е невъзможно. Може би това, че се притеснявам  и ме е страх от неизвестното, ще ме стимулира да  направя всичко както трябва.

След като имам възможността отново да работя с проф. Горчев, който ще води листата, това ще ме улеснява допълнително. След като има добри структури като тези в Кнежа и Червен бряг, ще работя и с останалите в областта, за да има добри резултати. Въпрос на много разговори. Малко по-нататък ще ви отговоря и как виждам нещата в бъдеще.  Времето е много малко до изборите, а има много работа, която трябва да се свърши. До тогава и след това.

Споделете:

Прочетете също

Министър Гроздан Караджов ще посети Плевен като участник в Маратон на приятелството

Гроздан Караджов, заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройството. Снимка – Интернет Вицепремиерът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.