Начало | Политика | Избори 2019 | Мирослав Петров: Необходима е общинска администрация от млади хора, специалисти в областта на европроектите

Мирослав Петров: Необходима е общинска администрация от млади хора, специалисти в областта на европроектите

Мирослав Петров – кандидат за кмет на Плевен, издигнат от ГЕРБ. Снимка – БТА Плевен.

“Плевен прес” зададе своите въпроси към участниците в пресконференцията на ГЕРБ – Плевен, състояла се днес, 29-ти октомври.

Г-н Петров, посочихте като приоритет подготовката на общинска администрация за обходния път на Плевен. В какво се състои тази подготовка ?

Става въпрос за терените, през които ще минава обиколния път. Необходима е много административна работа за изготвяне на необходимата процедура за промяна в собствеността на тези имоти, изготвяне на скици, съгласуване с общия устройствен план и т.н. Все неща, които отнемат време и ако няма добри специалисти да свършат всичко това не само навреме, но и професионално, този обходен път може и да не се състои. От което ще загуби Плевен.

Г-жа Петя Василева отбеляза като слабост на досегашното управление липсата на контрол върху общинската администрация и липса на експертност. Как вие ще решите този въпрос ако станете кмет ?

Решението е чрез работа в общинската администрация на млади, образовани и компетентни специалисти. Хора, които могат да изработват качествени проекти и да работят с еврофондовете. Както и оптимизация в числеността на администрацията. Без работеща и професионална общинска администрация, без кмет, който е с добра комуникация с правителството, нищо не може да се направи в Плевен.

Т.е. няма да има политически назначения, а експертни.

Точно така.

В допълнение на казаното от Мирослав Петров, Петя Василева допълни, че в никакъв случай ГЕРБ няма да прилага политическа метла в общинската администрация. Няма да има безпринципни уволнения, а ще се търси професионално решение.

Прочетете също

ВВВУ „Георги Бенковски“ ще сътрудничи с Езиковата и НУ „Христо Ботев“

Празникът на авиацията и Българските Военновъздушни сили е повод и за поглед към децата и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *