Последни новини
Начало | Новини | Министър Танева откри обновената сграда на ДГ “Звездица” в Кнежа

Министър Танева откри обновената сграда на ДГ “Звездица” в Кнежа


В Област Плевен се изпълняват над 250 проекта по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020г. за близо 100 млн. лв. Почти половината от тези средства вече са разплатени. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева при откриването на реновирана сграда на детска градина „Звездица“ в град Кнежа. Детското заведение е реконструирано по проект на община Кнежа по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от ПРСР 2014-2020 г. Чрез него са въведени мерки за енергийна ефективност и е извършена реконструкция на сградата. Стойността на проекта е в размер на 1,8 млн. лв.

Министър Танева пожела заведението да бъде пълно винаги с много деца, които да бъдат отглеждани в модерни условия. Тя подчерта, че и през следващия програмен период по Програмата ще бъде подобрявана градската среда и условията на живот в малките населени места. Земеделският министър уточни, че община Кнежа ще продължи да бъде допустим бенефициент по новата ПРСР.

Десислава Танева поясни, че има решение за новия програмен период по-големите общини, с население над 15 хил. души, да преминат в регионалната програма, тъй като бюджетът ще бъде по-голям. „Ще се запази прилагането на ПРСР с достъп до финансови средства на единица жител в общините под 15 хил. души”, заяви още тя.

Министър Танева и кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски разгледаха реновираните помещения на детската градина.

Прочетете също

Православната и Католическата църква честват Свети Андрей Първозвани

Свети Андрей Първозвани е християнски проповедник, първият от 12-те апостоли, който е бил повикан да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *