Министър Даниела Везиева пред журналисти: Плевенският бизнес да се обедини с кмета и областното ръководство около две области за развитие

Даниела Везиева, служебен министър на икономиката. Снимка – интернет.

На 5-ти ноември, петък, се проведе регулярна среща на министъра на икономиката с плевенския бизнес. Първоначално обявена за 11.00 ч., срещата беше изместена за 12.00 ч. в зала „Плевен“ на Областна администрация.

В 12.38 министър Даниела Везиева пристигна пред Областна администрация, където я чакаха журналистите. Ето какво каза тя пред тях:

„Плевен прес“: Защо закъсняхте ?

Моля ?!

Защо закъсняхте ? Това е бизнес, той не е само пари. Той е и време.

Много добре знам. Само че нали се сещате, че и аз от сутринта не съм ….имахме среща с работодателските, с тристранната комисия, така че …Това е причината. Чисто работна, а не нежеланието ми да дойда навреме.

/БТА/ Какво искате да внушите на плевенския бизнес ?

Това, което искам да внуша на плевенския бизнес е да се обедини заедно с кмета и областното ръководство около 2 тематични области за развитие в следващите 5 години, така че да подпомогнем правилно бизнеса, така че да се изгради устойчив, така че да се покаже едно силно развитие за Плевен. Това е, което искам да дам като послание на плевенския бизнес защото тук има потенциал в няколко области, въпросът е да не се разпиляваме във всички тематични области, а да се концентрираме върху нещо, което има потенциал да се развива, има ресурс да се развива , така че държавата да може да реагира адекватно подпомагайки бизнеса в тези посоки..

/БНР/ Кои са тези области ?

Това, което при вас е подадено като е като мехатроника и ай ти. Така че, предполагам, че това ще е и темата на местното и регионално ръководство, плюс хоризонталната политика, която е свързана с кръговата икономика.

/БНР/ А тук има ли място АЕЦ Белене ?

Да, разбира се. Въобще ядрената енергетика е тема, която се обсъжда и в ЕК като енергия, която е устойчива и която не носи натоварване на емисиите.

„Плевен прес“: Понеже малко време остава на служебното правителство, какви практически стъпки ще направите, за да може следващото правителство, което ще дойде, да продължи вашите неща ?

Това, което правим по Плана за възстановяване и фишовете, които знаете, че приехме по отделните области, това което работим са критериите заедно с бизнеса в тези фишове. Така че, който и да дойде като редовно правителство да продължи вече постигнатите резултати и да ги доразвие.

След тези блиц интервюта, министър Везиева влезе в Областна администрация и се отправи за среща с областния управител Марио Тодоров. По-късно придружена от него, влезе в зала „Плевен“, за среща с плевенския бизнес.

Информация за тази среща очаквайте в следващ материал.

Споделете:

Прочетете също

На 4 декември християнският свят почита Света Варвара

На 4 декември християнският свят почита Света Варвара

Икона на Света Варвара. Снимка – Интернет. Света Варвара е християнска великомъченица, родена в края …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *