Министър Борислав Сандов идва в Плевен

Снимка – Областна администрация – Плевен.

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов пристига в Плевен. Посещението му е във връзка с форумът “Развитието на зелените региони на България и индустриите за здравословен живот – възможности и предизвикателства”.

На 20 юни (понеделник) от 13:00 часа в зала “Плевен” на Областна администрация ще се проведе РЕГИОНАЛЕН ФОРУМ на тема: “Развитието на зелените региони на България и индустриите за здравословен живот – възможности и предизвикателства”, на който ще бъдат представени новите възможности за развитието на регионите и бизнеса в новата програма “Околна среда 2021 – 2027г.” и в проектите на Националния план за възстановяване и устойчивост.

Организатор на форума е Областна администрация – Плевен в партньорство със СНЦ “Северозападен иновационен център “Индустрия за здравословен живот и биотехнологии”, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Камара на архитектите, Стопанска камара – Плевен и Търговско-промишлена палата – Плевен, Аграрни и екологични браншови сдружения в региона.

Гости на форума ще са областни управители от цяла Северна България, представители на общините в област Плевен, представители на бизнеса и неправителствения сектор в сферата на опазването на околната среда и водите, както и на земеделието и преработвателната индустрия за здравословен живот. Участие ще вземат Министерство на земеделието и Министерство на околната среда и водите.

На предстоящия форум ще бъдат представени новите приоритети за развитие на регионите, на селските райони за периода 2023-2027 г. и конкретните възможности за подготовка на проекти от индикативната програма за 2022 г.

В проекта на дневния ред се планира да се споделят и общи параметри на подготовката на комплекса от проекти за изграждане на Северозападен междууниверситетски кампус и технологичен парк в Плевен, със специализирани звена в сферата на аграрните науки, биотехнологиите, биоразнообразието, биоресурсите и опазването на околната среда.

Представители на МОСВ и МЗ ще бъдат, както следва:

Министерство на околната среда и водите:

Борислав Сандов – заместник министър-председател по климатични политики и министър на околната среда и водите;

Христо Панчев – съветник;

Лъчезар Захариев – началник отдел  „Оценка на проекти и договаряне“ – ГДОПОС

Далила Факирова – гл. Сътрудник по УЕПП ,  отдел „Програмиране и планиране“ – ГДОПОС

Министерство на земеделието:

Стефан Бурджев – Заместник-министър на земеделието;

Десислава Андонова – Дирекция „Развитие на селските райони“;

Светослав Цеков – Дирекция „Развитие на селските райони“

Снимка и текст – Областна администрация – Плевен.

Споделете:

Прочетете също

Започва изплащането на помощи за отопление от 15 август

Снимка – интернет. Изплащането на помощите за отопление за предстоящия зимен сезон (1 ноември 2022 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.