Министърът на спорта: За последните 30 години нищо в спорта не е направено в Плевен 

Снимка – фейсбук.

На 12-ти февруари министър на спорта Радостин Василев е посетил Плевен.Целта на посещението – оглед на имота, който е предвиден за построяването на многофункционална спортна зала.

За това посещение научаваме от фейсбук страницата на министър Василев. В същия ден е написал на страницата си следния пост:

„Днес посетих Плевен. Това е един от големите областни градове с може би най-лошата или напълно липсваща спортна инфраструктура. Плевен не заслужава ситуацията, в която е поставен. В Плевен все още се раждат световни и олимпийски шампиони и има много деца и младежи, които заслужават място за спорт. В момента дечица мръзнат в студени спортни зали, а професионални атлети тренират при нечовешки условия.

Заедно с областния управител Иван Янчев и народния представител от ИТН Венцислав Петков направихме оглед на имота, който е предвиден за построяването на многофункционална спортна зала. Теренът пустее. Върху него е излят компрометиран бетонов фундамент, който напомня за нивата на човешка глупост и, надявам се, за отминалите времена на грабеж.

Факт е, че за последните 30 години нищо в спорта не беше направено в Плевен. Надявам се ние да успеем да променим това.

Спортната зала трябва и ще бъде построена на мястото на разрушената през 2014 г. колописта. В нея ще могат да се практикуват няколко вида спорт. Планираме към залата да бъде изграден и закрит плувен басейн, и хотелска част.

Необходимостта от изграждането на многофункционална спортна зала в Плевен е крещяща. Ето защо ще бъдат направени необходимите стъпки, а средствата ще бъдат осигурени от държавата.

Съоръженията ще могат да бъдат използвани свободно както за професионален, така и за масов спорт, защото само по този начин могат да бъдат създадени спортни навици у най-малките, а за професионалните спортисти да има отлични условия за подготовка.

През идната седмица ще поканя в ММС кмета на града, за да уточним характеристиките на имота и възможностите за строителство”.

Под този пост на министъра са последвали над 90 коментари. Между тях е и този на кмета на Плевен Георг Спартански, който пише следното:

„Както знаете, освен този нелицеприятен „паметник“, който е вече на десетина години, имаме още един такъв, на около 40 години,заченат още в годините на соц-а …

Над 20 години сме се опитвали да търсим и получим съдействие от централната власт за решаване на въпроса за изграждане на спортна зала, смениха се всякакви правителства, но гласът ни си остана глас в пустиня…

Вероятно, защото все не бяхме от „правилната “ политическа страна…

Плевен продължава да дава на БГ олимпийски, световни и европейски шампиони, но явно десетилетия наред това не беше достатъчно ,за да убеди централната власт в различните й политически оцветявания през годините, че Плевен заслужава друго отношение.

Силно се надявам НАЙ-ПОСЛЕ да е дошъл този момент, гражданите на Плевенска община го заслужават!

Казвал съм и друго- вместо дивашки да се купуват гласове на избиратели от малцинствата /и не само!/ преди избори, по-умно е тези милиони да се дават за публични инвестиции! Хората не са слепи, направеното за тях ще се види и ще бъде оценено”.

В коментарите се е включил и общинският съветник Йордан Грижов, който поздравява министъра, желае му успех и добавя: „Плевен е страдалник. Плевенчани заслужават! Надявам се да оправдаете тяхното доверие!”.

С коментар се е включил архитект Емил Дечев, председател на Дружество на архитектите – Плевен, който пише:  „… „пътят към Ада е осеян с добри намерения“ …надявам се, ще представите за обществено обсъждане бъдещите инвестиционни намерения, за да се запознаят професионалистите и гражданите на Плевен … Успех !”

Останалите коментари са основно в сектор „Браво”. Между тях се прокрадват и няколко скептични.

Снимка – фейсбук

Споделете:

Прочетете също

Започва изплащането на помощи за отопление от 15 август

Снимка – интернет. Изплащането на помощите за отопление за предстоящия зимен сезон (1 ноември 2022 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.