Начало | Новини | Министърът на отбраната ще връчи новите пагони на летците на церемония в село Рибарица

Министърът на отбраната ще връчи новите пагони на летците на церемония в село Рибарица

Паметникът на Г. Бенковски в с. Рибарица. Снимка – интернет

За първи път от 2002 г. Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ ще отбележи своя патронен празник на 25-ти май /понеделник/. Тържеството, посветено на 144-ата годишнина от гибелта на патрона на висшето училище Георги Бенковски, ще се състои в местността Костина край с. Рибарица – лобното място на героя. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов  ще връчи новите пагони на военнослужещи от състава на висшето училище, повишени в звание „полковник“, „подполковник“ и „майор“. Той ще награди преподаватели и представители на командването за заслуги във военно-образователната дейност.

С тържествен ритуал курсантите на Висшето военновъздушно училище ще отдадат почит и ще поднесат венци и цветя пред паметника на Георги Бенковски на лобното му място.

Освен министър Каракачанов, своето участие в церемонията са потвърдили областният управител на Плевен Мирослав Петров и депутатите д-р Калин Поповски, Стефан Бурджев, Велислава Кръстева и Полина Христова.

Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева ще връчи плакет на началника на ВВВУ “Г. Бенковски” по случай годишнината на училището.

Прочетете също

Плевенчани се поклониха пред паметта на Ботев и загиналите за родна свобода (снимки)

Паметта на загиналите за свободата и независимостта на България бе почетена днес от плевенчани пред …

Един коментар

  1. Ген. Луков

    Всяка година почитам това свещено място и поднасям цветя и възхищение! Но тази година няма да отида, защото присъствието на тази паплач е омерзение към делото на Бенковски!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *